بازار آهن و فولاد در روزهای اخیر با نوساناتی همراه و به طور کلی روندی ثابت را طی کرده است. با این حال، کاهش قیمت در برخی محصولات و افزایش قیمت در برخی دیگر نشان از عدم تعادل کامل در عرضه و تقاضا دارد.
به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس؛ بازار آهن و فولاد در روزهای اخیر با نوسانات اندکی همراه بوده و به طور کلی روندی ثابت را طی کرده است. با وجود اینکه برخی تولیدکنندگان تمایل به افزایش قیمت محصولات خود دارند، اما به دلیل اشباع بازار و مازاد عرضه، تقاضا برای افزایش قیمت مقاومت نشان میدهد و در برخی مبادی فروش کاهش جزئی قیمت هم مشهود بود.
در این میان، قیمت روز میلگرد با نوسانات جزئی همراه بوده است و برخی کارخانهها بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومان کاهش قیمت داشتند. قیمت تیرآهن ذوب آهن اصفهان نیز در برخی مبادی فروش ثابت مانده است اما کاهش ۱۰ تا ۱۰۰ هزار تومانی نیز در برخی سایزها مشاهده شد؛ همچنین قیمت پروفیل آهنی نیز با وجود تمایل تولیدکنندگان به افزایش قیمت، به دلیل کاهش تقاضا، افزایش قیمت قابل توجهی نداشته است.
قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق شیروانی و سایر ورقهای سرد با افزایش ۲۰۰ تومانی همراه بودند و افزایش ۴۰۰ تا ۸۰۰ تومانی هم در قیمت ورق سیاه مشاهده شد. قیمت روز نبشی و ناودانی هم در غالب مبادی فروش ثابت بود اما قیمت نبشی آریان فولاد کاهش ۲۰۰ تومانی داشت.
علل رکود حاکم بر بازار آهن
همانطور که در تحلیلهای پیشین به کرات بررسی و گزارش شد، عوامل متعددی در بروز رکود و افت تقاضا در بازار آهن دخیل است که در ادامه به مهترین پارامترهایی که به رکود فعلی منجر شده است، اشاره میشود.
کاهش تقاضای داخلی: یکی از دلایل اصلی رکود در بازار آهن و فولاد، کاهش تقاضای داخلی است. این کاهش تقاضا به دلیل رکود در بخش مسکن و عدم رونق در پروژههای ساختمانی است.
مشکلات تامین مالی در بخش ساختمان: بخش ساختمان با مشکلات جدی تامین مالی مواجه است. این امر باعث شده است که بسیاری از پروژههای ساختمانی متوقف یا با کندی پیش روند.
افزایش هزینههای تولید: افزایش هزینههای تولید، به ویژه هزینههای انرژی، بر قیمت تمام شده محصولات فولادی افزوده است.
نوسانات نرخ ارز: نوسانات نرخ ارز نیز بر قیمت محصولات فولادی تاثیرگذار است.
پیامدهای رکود در بازار آهن
– افزایش فشار بر تولیدکنندگان و فروشندگان: رکود بازار، فشار زیادی را بر تولیدکنندگان و فروشندگان محصولات فولادی وارد کرده است.
– کاهش سودآوری شرکتهای فولادی: کاهش تقاضا و افزایش هزینههای تولید، سودآوری شرکتهای فولادی را تحت تاثیر قرار داده است.
– تاخیر در اجرای پروژههای عمرانی: رکود در بازار آهن و فولاد، باعث تاخیر در اجرای پروژههای عمرانی شده است.
چشم انداز بازار آهن و فولاد ایران
آینده بازار آهن و فولاد به عوامل مختلفی از جمله سیاستهای دولت در حوزه مسکن، نرخ ارز، قیمتهای جهانی فولاد و وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور بستگی دارد. با توجه به شرایط فعلی، به نظر میرسد که تا زمانی که مشکلات تامین مالی در بخش ساختمان حل نشود و تقاضای داخلی بهبود نیابد، بازار آهن و فولاد با رکود مواجه خواهد بود.
در حال حاضر نیز با قطعی مکرر برق و تعطیلات فراگیر کلیه بازارهای ملی و کالایی و بازار آهن عملا تا شنبه آینده تعطیل هستند که این امر به تشدید رکود وکاهش معاملات دامن میزند. به نظر میرسد با توجه به پارامترهای موجود اوضاع بازار تا پایان تابستان به همین منوال باقی بماند.
بازار آهن و فولاد در حال حاضر با چالشهای جدی مواجه است. کاهش تقاضای داخلی، مشکلات تأمین مالی در بخش ساختمان و نوسانات نرخ ارز از جمله مهمترین عوامل موثر بر این بازار هستند؛ برای بهبود وضعیت بازار، نیاز به اتخاذ سیاستهای مناسب از سوی دولت و حمایت از بخش ساختمان است.
منبع :بازار
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 16736 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.