عضو شورای شهر مشهد گفت: مدیران سابق مدیریت شهری مشهد بر این باور بودند که هزینه برای توسعه حاشیه شهر مشهد غیرشرعی است اما ما با این تفکر از شورای چهارم مبارزه کردیم و اکنون ذهنیت توسعه در این منطقه وجود دارد.
مشهد دومین کلانشهر درگیر با معضل حاشیه نشینی است. حاشیه شهر مشهد بیش از ۱۳ درصد از مساحت این کلانشهر را در خود جای می دهد. تاکنون ۶۶ پهنه در حاشیه شهر مشهد شناسایی شده است که نزدیک به یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر یعنی حدود ۳۲ درصد جمعیت مشهد در آن زندگی می کنند این در حالیست که کل جمعیت این کلان شهر ۳.۵ میلیون نفر است. مطابق آمارهای غیررسمی نزدیک به نیم میلیون نفر از جمعیت ساکن در مناطق حاشیه ای مشهد را مهاجران کشورهای همسایه تشکیل می دهند که این باعث شده است تا جمعیت ساکن در حاشیه شهر مشهد ۱۲ درصد از میانگین کل کشور بیشتر باشد.
مطابق آمارها شاخص سرانههای درمانی، آموزشی، ورزشی و فضای سبز در این مناطق ارقام بسیار تکان دهنده ای را نشان می دهد و فاصله بسیاری حتی با میانگین کشوری دارد این مساله باعث افزایش معضلات اجتماعی بسیاری در این منطقه شده است. اقدامات بسیاری در طول سالهای گذشته برای بهبود وضعیت در این منطقه انجام گرفته است اما همچنان شاخصه های مختلف در این منطقه وضعیت نامناسبی را برای زندگی نشان می دهد.
مدیران سابق مشهد هزینه برای حاشیه نشینان را شرعا امکان پذیر نمی دانستند
در این باره غلامحسین صاحبی، عضو شورای اسلامی شهر مشهد بیان داشت: مساله حاشیه شهر مشهد از سالهای گذشته وجود داشته است اما ما از دوره چهارم در سال ۹۲ سعی کردیم که این مساله را در شهر مشهد ساماندهی کنیم.
وی افزود: ما در سال ۹۲ کمیسیون ساماندهی حاشیه شهر مشهد را راه اندازی کردیم. در آن مقطع مدیریت شهری شهر مشهد بر این باور بود که هزینه کرد در حاشیه شهر مشهد با توجه به اینکه شهرداری مشهد در آن مناطق درآمدی ندارد، شرعا امکان پذیر نیست.
عضو شورای شهر مشهد تاکید کرد: این از نظر ما نگاه درستی نبود و ما در ابتدای شورا طرح دو فوریتی تشکیل کمیسیون ساماندهی را به صحن علنی بردیم و در آنجا هم این بحث شکل گرفت که آیا هزینه کرد شهرداری در حاشیه شهر مشهد از نظر شرعی و قانونی چه مشکلی می تواند داشته باشد.
آمار حاشیه نشینی در مشهد در سال ۹۲ بیش از یک میلیون نفر بود
صاحبی اضافه کرد: در نهایت این کمیسیون رای آورد و شیب خدمت را به سمت حاشیه شهر تغییر دادیم بررسی که آن زمان انجام دادیم به این شکل بود که سرانه فضای سبز در حاشیه شهر در آن زمان به ازای هر نفر ۲ متر بود اما این رقم برای داخل شهر ۳۰ متر بود و این یک اختلاف بسیار فاحش را در میزان خدمات شهری نشان می داد.
وی ادامه داد: سال ۹۲ آمارهایی را من ارایه می کردم که نشان می داد شهر مشهد نزدیک به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر حاشیه نشین دارد و مدیران استان در آن زمان این آمارها را قبول نداشتند تا اینکه برای اجرایی کردن طرح سلامت دولت در آن زمان آمار برداری کرد تا مراکز بهداشتی در آن ایجاد کند و بعد از آمار برداری آمار یک میلیون و ۱۷۰ هزار نفری در ستاد سکونت گاه های غیر رسمی برای جمعیت حاشیه شهر مشهد ارایه شد.
عضو شورای شهر مشهد عنوان کرد: این آمار غیر از آماری بود که در مورد سکونت اتباع کشورهای همسایه در حاشیه شهر مشهد وجود داشت و این در حالیست که تمامی این مکان های حاشیه ای در داخل طرح جامع شهر مشهد بود.
صاحبی افزود: آن زمان این افرادی که ادعا می کردند این هزینه کرد در حاشیه شهر مشهد ایراد شرعی دارد هیچ استنادی هم به نظر علما و فقها در آن مقطع نداشتند و مشخص بود که این حرف برداشت خود آنها از این مساله بود.
وی گفت: از آن مقطع تاکنون شیب خدمات به سمت حاشیه شهر حرکت کرد و اکنون به مرحله ای رسیدیم که امسال در بودجه ۱۴۰۲ اعتباراتعمرانی حاشیه شهر مشهد به ۵۱ درصد افزایش یافته است و این روندی است که از حدود ۱۰ سال پیش آغاز شد.
عضو شورای شهر مشهد بیان داشت: ما بیش از ۱۲۰ پارک در این مناطق احداث کردیم و اکنون باور اعضای این دوره شورای شهر نیز لزوم توسعه در این مناطق است که اکنون این مساله به یک مطالبه عمومی در شهر تبدیل شده است.
دولت همچنان توجه جدی به حاشیه شهر مشهد ندارد
صاحبی با انتقاد از عملکرد سایر ارگان ها و نهادهای دولتی در مورد بی توجهی به این منطقه، اضافه کرد: همچنان سرانه آموزش، بهداشت و ورزش در این منطقه بعد از یک دهه تغییر جدی نداشته است و لازم است دولت اقدامات اساسی در این منطقه انجام دهد.
وی تاکید کرد: دستگاه های دولتی آنچنان که باید نتوانسته اند به وظایف خود در حاشیه شهر مشهد عمل کنند به عنوان مثال مجموعه ورزش و جوانان استان در طول سه دوره شورای اسلامی شهر مشهد تاکنون حتی یک ورزشگاه هم نتوانسته در این منطقه احداث کند در حالیکه مجموعه شهرداری بیش از ۱۰۰ سالن ورزشی در این مناطق ایجاد کرده است.
آستان قدس برای آبادانی حاشیه شهر عملکرد خوبی داشت
عضو شورای شهر مشهد تصریح کرد: خوشبختانه در این زمینه آستان قدس رضوی با توجه به اینکه مالک بخش عمده ای از زمین های حاشیه شهر مشهد است، همکاری خیلی خوبی با ارایه تخفیف ۷۰ درصدی و تقسیط باقی هزینه ها برای عمران و آبادانی در این مناطق انجام داده است و از این حیث عملکرد سرآمدی داشته است.
اتباع قیمت مسکن و اجاره را در حاشیه مشهد نجومی کردند
وی با اشاره به حضور حدود یک میلیون نفری اتباع افغان در شهر مشهد در طی دو سال اخیر، افزود: در یکی دو سال گذشته به علت حضور گسترده اتباع کشورهای همسایه متاسفانه شاهد رشد بسیار فزاینده قیمت مسکن و اجاره بها در مشهد بودیم که این مساله حتی حاشیه شهر مشهد را نیز درگیر خود کرده است و قیمت اجاره بها در این نقاط نیز افزایش چشمگیری داشته است.
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 7800 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.