افزایش محتوای تخریبی و اخبار جعلی علیه برخی کاندیداها، ۵ برابر شدن ظرفیت مراکز تبادل ترافیک ارتباطی کشور و احداث ۱۰ برابری فیبرنوری در دولت سیزدهم از مهمترین خبرهایی بودند که این هفته در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر شد.
هفته اول خرداد ماه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با خبر احداث ۱۰ برابری فیبرنوری در دولت سیزدهم از سوی معاون وزیر ارتباطات آغاز شد. در پی طرح مطلبی از سوی یکی از وابستگان به ستاد یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در مورد میزان توسعه فیبرنوری، امیر لاجوردی-قائم مقام وزیر در امور ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- با بیان اینکه در دو سال گذشته به اندازه هشت سال دولت پیشین به مشترکان فیبرنوری اضافه شده است، گفت: همواره گفتهایم که در پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها در گام نخست، سیاست ما در دولت سیزدهم ایجاد امکان اتصال فراگیر فیبرنوری است. کاری که در هشت سال قبل نشد.
وی با بیان اینکه ما شفاف کار میکنیم به همین منظور وضعیت پیشرفت را در منظر عموم در سایت iranfttx.ir قرار دادهایم، افزود: در این دو سال بیش از ۱۰ برابر دولت قبل در شهرها فیبرکشی شده پوشش فیبرنوری از ۹۰۰ هزار خانوار به ۸ میلیون رسیده است و تعداد مشترکین مبتنی بر فیبرنوری نیز از ۲۸۰ هزار در ابتدای دولت نزدیک به ۵۹۰ هزار تاکنون رسیده و دوبرابر شده است.
از سوی دیگر عیسی زارع پور در شورای اداری خراسان شمالی اعلام کرد: ۸ میلیون خانوار تحت پوشش فیبر نوری قرار گرفتند. به گفته وی عملیات فیبرکشی در نقاط مختلف کشور در حال انجام است و در ۲۰۰ شهر کشور به پایان رسیده و در ۶۰۰ شهر در حال انجام است.
وی با بیان اینکه ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی در طرح ملی فیبر نوری خانهها و کسب و کارها حاصل شده است، گفت: در دو سال گذشته، بیش از ۱۰ هزار کیلومتر فیبر نوری در شهرهای کشور کشیده شده و تلاش ما این است تا پایان سال ۱۴۰۴ تمام شهرهای کشور به فیبر نوری مجهز شوند.
البته وزیر ارتباطات در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه و در جریان بررسی میزان تحقق دولت هوشمند و شبکه ملی اطلاعات بیان کرد: ۵۰۰ خدمت در پنجره ملی خدمات به صورت هوشمند به مردم ارائه میشود و امروز ۹۹ درصد دستگاهها به جز یک دستگاه به پنجره ملی خدمات هوشمند متصل شده است و آن دستگاهی که متصل نشده وزارت امور خارجه میباشد که به علت ملاحظات ایرانیانی است که در خارج از کشور قرار دارند حتی دستگاه قضایی نیز تمام خدمات خود را از طریق این پنجره به مردم ارائه میکند.
وی ادامه داد: تاکنون ۴۸ میلیون نفر در این پنجره واحد احراز هویت شدند یعنی ۷۰ درصد مردم بالای ۱۸ سال حداقل یکبار به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند مراجعه کردهاند و روزانه سه میلیون نفر از طریق این پنجره خدمات دریافت میکنند.
۵ برابر شدن ظرفیت مراکز تبادل ترافیک ارتباطی کشور
البته زارع پور در این هفته از ۵ برابر شدن ظرفیت مراکز تبادل ترافیک کشور خبر داد و گفت که ظرفیت این مراکز از ۶ به ۳۰ ترابیت برثانیه افزایش یافته است. به گفته او شبکه های ارتباطی لایه های مختلفی دارد که در یک دهه گذشته قبل از این دولت وضعیت برخی از این لایه ها فاجعه بود.
وزیر ارتباطات با اشاره به چهار لایه دسترسی، تجمیع (شبکه داخل شهر و استان)، شبکه مادرارتباطی و «گیت وی» بین الملل به عنوان لایه های اصلی شبکه ارتباطی کشور، افزود: در این میان لایه دسترسی در حوزه ثابت و شبکه تجمیع در تعداد زیادی از استانها وضعیت فاجعه باری داشت و در حالی که در کشورهای دیگر ۱۰ تا ۱۵ سال قبلتر برای استفاده از تکنولوژی فیبرنوری اقدام کرده بودند، اما در کشور هیچ اقدامی در این حوزه نشده بود.
زارع پور با اشاره به اینکه ارتباطات همراه به تنهایی نمی تواند نیاز مردم را تامین کند، گفت: برای حل مشکلات این حوزه کار سختی را آغاز کردیم که نیاز به مرد میدان و همدلی ملی داشت.
افزایش محتوای تخریبی و اخبار جعلی علیه برخی کاندیداها
با نزدیک شدن با روز انتخابات اخبار رنگ و بوی انتخاباتی به خود گرفت به طور مثال اواسط هفته مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با اشاره به اینکه تمام بخشداری ها و فرمانداری های استان را به فیبر نوری مجهز کردیم، گفت: ۱۰۰ درصد برای انتخابات ریاست جمهوری آمادگی لازم را داریم.
همچنین سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی اعلام کرد که میزان انتشار محتوای تخریبی و اخبار جعلی انتخاباتی در فضای مجازی بهشدت بالا رفته است. او در این زمینه توضیح داد آمار تخریبها و اخبار جعلی علیه کاندیداها در فضای مجازی به شدت بالا رفته است؛ حتی برخی کاندیداها، میزان تخریب شان به مراتب بیشتر از تبیین محتوای برنامه محور توسط هواداران و ستادهایشان است. مثلا بیش از ۷۰ درصد محتواها علیه یکی از کاندیداها تخریبی است. همچنین رباتها و کاربران فیک ضدانقلاب هم به شدت فعال شدهاند و بر اخبار جعلی ضریب میدهند.
بررسی راههای توسعه ارتباطات پستی ایران و امارات متحده عربی از دیگر خبرهایی بود که در این هفته منتشر شد. نشست مجازی بررسی راهکارهای توسعه همکاری پست ایران و امارات عربی متحده به ویژه امانات پستی، با حضور مدیرعامل پست امارات و معاون فنی و بازرگانی برگزار شد.
در این نشست مهدی مقصودی- مدیرکل دفترارتباطات و امور بینالملل شرکت ملی پست، هیثم اهلی- مدیرکل پست بینالملل، ایوب الاهلی- مدیر کل بازاریابی و اشرف الحلاثه – مدیر سرویسهای پستی امارات نیز حضور داشتند که بر ضرورت توسعه خدمات متقابل پستی بین دو کشور با توجه به حضور شمار زیادی از ایرانیان به ویژه فعالان اقتصادی مورد بحث و تبادل و نظر قرار گرفت.
معاون فنی و بازرگانی شرکت ملی پست در این نشست ضمن تاکید بر ظرفیت پست در ارسال مرسولات بومی، محلی، سوغات و صنایع دستی ایران به امارات، افزود: پست ایران آمادگی دارد تا در دو سطح با امارات مراودات پستی داشته باشد.
منبع: ایسنا
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 15855 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.