دبیر انجمن روغن از توزیع ماهانه ۱۸۰ هزارتن انواع روغن خبر داد و گفت: ماهانه ۶۰ درصد روغن تولیدی توسط خانوار و ۴۰ درصد صنف و صنعت مصرف میشود.
علیرضا شریفی دبیر انجمن روغن نباتی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: براساس آمار، واردات روغن خام در ۷ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است، اما این امر نگران کننده نیست چراکه سال گذشته روغن خام سویا مقادیر قابل توجهی وارد شد، درحالیکه امسال قرار شد دانه سویا وارد شود تا توسط کارخانجات داخل روغن کشی شود.
به گفته او، امسال برآورد می شود که ۶۰۰ هزارتن روغن خام سویا مورد نیاز داخل است که عمده آن به شکل دانه وارد می شود.
شریفی با بیان اینکه در ۱۲ ماهه سال گذشته ۲۴۶ هزارتن روغن خام سویا وارد شده است، افزود: امسال قرار شده عمده نیاز در داخل تامین شود و اخیرا قرار شد ۲۵۰ هزارتن روغن خام سویا توسط بازرگانی دولتی و بخش خصوصی وارد شود.
واردات روغن خام ۳۱ درصد کاهش یافت
این مقام مسئول از کاهش ۳۱ درصدی واردات روغن خام در شش ماهه امسال خبر داد و گفت: بنابر آمار در ۶ ماهه امسال در مجموع حدود ۶۷۰ هزارتن روغن خام وارد کشور شده ، درحالیکه مدت مشابه سال قبل ۹۶۰ هزارتن بوده است. شش ماهه اول سال گذشته ۲۵ هزارتن کلزا وارد شد، درحالیکه امسال بدلیل برداشت مناسب کلزا در داخل این رقم به ۹ هزار و ۵۰۰ تن رسیده است. در شش ماهه سال گذشته ۲۲۸ هزارتن سویا وارد شد که در ۶ ماه امسال این رقم ۴ هزار و ۲۰۰ تن بوده است.
دبیر انجمن روغن نباتی با بیان اینکه مشکلی در تولید روغن نداریم، اظهار کرد: بنابر آمار سنوات قبل، تولید روغن در مجموع ۲ میلیون تن بوده که امسال پیش بینی می شود این رقم به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتن برسد که بخش عمده آن در داخل مصرف می شود، صادرات نیز ممنوع است.
به گفته او، برآوردها حاکی از آن است که امسال مجموع تولید دانه های روغنی به ۴۰۰ هزارتن برسد. به گفته وی، در مجموع حدود ۱۵۰ هزارتن روغن معادل ۷ تا ۱۰ درصد نیاز از دانه های روغنی داخلی تولید و حداقل ۹۰ درصد مابقی از دانه خارجی وارداتی یا روغن خام تامین می شود.
قیمت روغن طی ۱۴ ماه اخیر تغییری نداشته است
شریفی با بیان اینکه میزان مصرف روغن در مقایسه با دیگر کشورها رقم غیرعادی نیست، گفت: براساس آمار سرانه مصرف سالانه روغن به ازای هر نفر ۲۳ تا ۲۴ کیلو گرم است که غیرعادی نیست، هر چند اگر دولت به سمت آزادسازی قیمت برود، مصرف کاهش می یابد، اکنون برآوردی نداریم که تاثیر حذف یارانه و سیاست حمایتی بر روغن چقدر است، اما بدون شک روغن معادل قیمت جهانی می شودکه این امر در کاهش مصرف اثر گذار است.
دبیر انجمن روغن از ثبات و آرامش حاکم بر بازار روغن خبر داد و افزود: در حال حاضر عرضه روغن به وفور در بازار صورت می گیرد و قیمت طی ۱۴ ماه اخیر تغییری نداشته است.
شریفی از متوسط توزیع ۱۸۰ هزارتن انواع روغن در ماه خبر داد و گفت: ماهانه ۴۰ درصد روغن تولیدی برای صنف و صنعت و صنایع شیرینی و بیسکویت و ۶۰ درصد خانوار مصرف می شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 19079 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.