در هفتههای گذشته رکورد تاریخی مصرف کشور شکسته شد و به گفته مقامات صنعت برق احتمالا این هفته شاهد ثبت رکوردهای جدید خواهیم بود.
هفته گذشته رکورد گرمای هوا در مقایسه با ۱۱ سال گذشته شکسته شد و همین مسئله باعث شد که استفاده بیشتری از سیستمهای سرمایشی صورت بگیرد و در مصرف برق نیز افزایش چشمگیری را شاهد باشیم. به تبع این موارد، در تقاضای مصرف برق هم رکوردهایی ثبت شد که در صنعت برق بی سابقه بود. در آخرین رکوردی که از تقاضای برق کشور به ثبت رسیده، نیاز کشور به حدود ۷۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات رسید.
از آنجایی که وزارت نیرو اولویت تامین برق خود را با بخش خانگی میداند، تلاش کرده تا در این بخش خاموشی را اعمال نکند و خاموشیهایی هم که مشترکان تاکنون تجربه کرده اند به صورت نقطهای بوده و به دلیل حوادثی است که با گرمای هوا و فشار به شبکه رخ میدهد و قابل پیش بینی نیست.
مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق به تازگی اعلام کرده که رکوردشکنیهای مصرف برق به همین جا ختم نمیشود و احتمالا این هفته نیز با توجه به روند تدریجی افزایش دما، رکوردهایی جدیدی را ثبت خواهیم کرد. او در این باره میگوید: بر اساس پیش بینی سازمان هواشناسی و روند تدریجی افزایش دما که از هفته گذشته آغاز شده است پیش بینی میشود نصاب جدیدی در اوج بار تقاضا نسبت به میزان ۷۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات که تاکنون اتفاق افتاده، در این هفته رقم بخورد، اما مشارکت همه هموطنان در کاهش مصرف میتواند تضمین کننده پایداری شبکه سراسری برق کشور باشد.
ثبت رکورد های جدید مصرف برق در هفته پیش رو
به گفته آرش کردی مدیرعامل شرکت توانیر روز گذشته شاهد اوج مصرف ۷۱ هزار و ۵۰۰ مگاوات بودیم که عدد قابل توجهی محسوب میشود و کماکان نیازمند همراهی مشترکان در زمینه مدیریت مصرف هستیم.
رجبی مشهدی با اشاره به ظرفیت طرح پاداش مدیریت مصرف یادآوری کرد: امسال علاوه بر مشترکان با مصرف کمتر از الگو، حتی مشترکان پرمصرف هم میتوانند با اندکی کاهش مصرف نسبت به دوره مشابه سال گذشته در این طرح شرکت نمایند و پاداش بگیرند. از هر سه قبض صادره در پایان خرداد ماه، یک قبض مشمول پاداش خانگی شده است که همین امر منجر شده تا شبکه برق کشور در روزهای آتی پایدار بماند.
سخنگوی برق کشور گفت: این همراهی جمعی موجب شده تا به رغم ناترازی موجود، انرژی تحویلی به بخش صنعت ۱۵ درصد افزایش یابد. استانهای تهران، خوزستان و فارس بیشترین مصرف برق را داشته اند که مصرف دو استان جنوبی به دلیل افزایش دما بوده است.
به گفته رجبی مشهدی، مشترکان کولرهای گازی خود را روی دمای ۲۴ و ۲۵ درجه تنظیم کنند تا بتوانیم بهترین شرایط را در تامین برق برای همه بخشهای کشور داشته باشیم. در مناطق گرمسیر اگر ۳ یا ۴ کولر گازی روشن است مشترکان میتوانند یکی را خاموش کنند تا پاداش خوبی دریافت کنند، پاداشهایی که به یک میلیون تومان هم میرسد.
او گفت: در مناطق عادی هم قبضهای رایگان یا بستانکار زیادی داشتیم، مردم با خاموش کردن لامپهای اضافی یا قرار دادن کولر آبی بر روی دور کند میتوانند از این پاداشها بهرهمند شده و صنعت برق را در تامین برق پایدار یاری دهند.
به گفته وزیر نیرو؛ از ۷۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات رکورد مصرف برق در هفته گذشته، بیش از ۳۰ هزار مگاوات مربوط به سیستمهای سرمایشی بوده است که به صورت درصدی، ۴۳ درصد ازمیزان مصرف برق در اوج بار تابستان مربوط به استفاده از این وسایل بوده است. این آمار و ارقام اهمیت توجه به افزایش بهرهوری لوازم سرمایشی و لزوم کاهش میزان برق مصرفی این وسایل را برای جبران ناترازیها دوچندان میکند. به همین منظور توجه به قراردادن درجه کولرگازی روی دمای آسایش و همینطور استفاده از کولرهای آبی روی دور کند به عنوان راهکاری ساده و اثر بخش، کار را برای دریافت پاداش صرفهجویی راحتتر کرده است.
نسیم خنک همدلی در روز های گرم تابستان
مدیرعامل شرکت توانیر در خصوص وضعیت پاداش مدیریت مصرف میگوید: مشترکان با کاهش مصرف برق و صرفهجویی مشمول پاداش خواهند شد و تاکنون از ۲۴.۵ میلیون قبض صادر شده بیش از ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار قبض مشمول پاداش شده است که رقمی بالغ بر ۶۴۰ میلیارد تومان معادل پاداش دریافتی آنها است. پیشبینی ما این است که این مشارکت ۳۵ درصدی همانند پارسال تا ۴۰ درصد نیز افزایش پیدا کند.
او ادامه داد: پرداخت پاداش در بخش خانگی با وجود گرمایی که بر کشور حاکم بوده، سبب کاهش ۳.۵ درصدی مصرف شده است، هدفگذاری این است که با مشارکت مردم، این عدد را در مناطق عادی به بیش از ۵ درصد و در مناطق گرمسیر به بیش از ۷ درصد ارتقاء بدهیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 9070 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.