در دنیای موسیقی ایرانی، جایی که نوای سازها و آوازها روایتگر فرهنگ و احساساتاند، دوقلوهایی قدم به صحنه گذاشتهاند که همصدا و همدلانه در مسیر دشوار هنر گام بردارند؛ این گزارش نگاهی است به چالشها، رؤیاها و رمز موفقیت این همزادهای هنری که صدایشان پژواکی از اتحاد و تلاش است.
موسیقی ایرانی، این هنر کهن و ریشهدار، نهتنها یکی از جلوههای بیبدیل فرهنگ و تمدن ایرانی، بلکه پلی میان تاریخ، هویت و احساسات نسلها است اما در روزگاری که جهانیسازی، تحولات فناورانه و تغییر ذائقهها مرزهای موسیقی را بازتعریف میکنند، موسیقی ایرانی با چالشهای متعددی روبهرو است.
از کمرنگ شدن اصالتها گرفته تا محدودیتهای آموزشی و حمایتی، همگی این هنر فاخر را در معرض تهدیدهایی قرار داده که نیازمند واکاوی دقیق و تدابیر جدی هستند اما با وجود این چالشها، هنوز هم هنر بستری برای بیان چالشها و رنج بشر است؛ با این اوصاف به هنر از دریچه چشم علی و محمد سعیدی بهعنوان تنها دوقلوهای آواز ایران شناخته میشوند، مینگریم.
برادران سعیدی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا درباره شرایط موسیقی در کشور اظهار میکنند: موسیقی در ایران با حساسیتهایی مواجه است و به موازات این امر، از حمایت کافی برخوردار نیست، همچنین کمبود سالنهای استاندارد برای کنسرت، تجهیزات حرفهای و استودیوهای پیشرفته از دیگر مشکلات است.
آنها میافزایند: شرایط اقتصادی دشوار کشور باعث شده بسیاری از مردم توان مالی برای خرید آلبوم یا حضور در کنسرتها را نداشته باشند؛ این موضوع درآمد هنرمندان را کاهش داده و بر تولید آثار جدید تأثیر میگذارد؛ آموزش موسیقی در بسیاری از شهرهای کوچک و مناطق کمتر توسعهیافته محدود است و این مسئله باعث میشود استعدادهای زیادی کشف نشده باقی بمانند.
دوقلوهای موسیقی ایران عنوان میکنند: در برخی جوامع محلی، موسیقی همچنان تابو تلقی میشود و حمایت اجتماعی کافی از هنرمندان وجود ندارد؛ در این مسیر دولت باید در ساخت سالنهای استاندارد، استدیوهای مجهز و زیرساختهای آموزشی سرمایهگذاری کند و با ایجاد تسهیلات مالی، اعطای وامهای کمبهره یا کمکهزینه به هنرمندان برای تولید آثار و برگزاری کنسرت کمک شایانی به هنرمندان این عرصه کند.
آنها ادامه میدهند: از بزرگترین چالشهای موسیقی در شهر اصفهان که پایگاه هنر و موسیقی کشور است شکاف بین نسل قدیم و نسل جدید موسیقی اصفهان، حذف جایگاه استاد و شاگردی که در قدیم بسیار مورد اهمیت بود، منتقل نشدن تجربه پیشکسوتان و زیست هنرمند به نسل جدید (نمونه بارز زیست هنرمند استاد تاج اصهانی)، نبود حمایت از هنرمندان عرصه موسیقی و تجلیل از هنرمندان شاخص موسیقی ایرانی و نبود تشکل یا انجمنی تحت عنوان تشکل، انجمن یا شعبهای از خانه موسیقی که بیشتر بهصورت محافل کوچک شعر و موسیقی دایر است.
دوقلوهای موسیقی ایران تصریح میکنند: حل این چالشها نیازمند اصلاحات قانونی، حمایت اقتصادی، گسترش آموزش موسیقی و تغییر نگرشهای فرهنگی در جامعه است؛ موسیقی باید بهعنوان بخشی از نظام آموزشی رسمی در مدارس تدریس شود تا کودکان از سنین پایین با آن آشنا شوند.
آنها خاطرنشان میکنند: بازنگری در فرایند صدور مجوز، حذف یا سادهسازی روند اخذ مجوز و کاهش محدودیتها میتواند به هنرمندان اجازه دهد آزادانهتر خلاقیت خود را بیان کنند؛ از طریق رسانهها و برنامههای فرهنگی میتوان نگاه جامعه به موسیقی را تغییر داد و آن را به عنوان بخشی از فرهنگ ملی و هویت هنری معرفی کرد.
دوقلوهای موزیسین ادامه میدهند: با تفکر و اندیشه هنرمندان، حمایت مدیران و مسئولان از طرحهای هنری دارای تفکر و اندیشه میتوان به آینده موسیقی و هنر این سرزمین امیدوار بود.
برادران سعیدی که از بستر موسیقی برای دغدغه خود یعنی زایندهرود گفتهاند، تصریح میکنند: ما هم مثل بقیه مردم خواستار جریان دائمی زاینده رود هستیم و اینکه با همت مسئولان و سیاستمداران، رگ حیاتی اصفهان مجدداً زنده شود. اینجا دیگر نفس کشیدن هم سخت شده. مطالبه گریهایی در حوزههای فرهنگی هنری و اجتماعی می وشود اما همچنان زاینده رود فصلی است و مشکلات زیست محیطی و … هر روز بیشتر و بیشتر میشود.
منبع:ایمنا
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 21062 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.