علیرضا تقوی گفت: هدف پنتاگون صدور پیغامی است که نشان بدهد، ایران قویتر از گذشته نشده و آنها همچنان میتوانند با سیاستهای ایران مقابله کنند.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا (پنتاگون) پنجشنبه گذشته اعزام گروه آمادگی آبی-خاکی USS Bataan و یگان بیست و ششم نیروی دریایی آمریکا (Marine Expeditional) را به منطقه خلیج فارس تایید کرد.
این گروه شامل سه کشتی از جمله Bataan و یک ناو جنگی است. یگان اکتشافی نیروی دریایی آمریکا نیز که قرار است اعزام شود، متشکل از ۲ هزار و ۵۰۰ تن از نظامیان نیروی دریایی آمریکا است. علاوه بر کشتی Bataan، به همراه این گروه دو ناو جنگی دیگر نیز به نامهای USS Mesa Verde و USS Carter Hall اعزام میشوند.
مرکز فرماندهی نیروهای تروریستی آمریکا (سنتکام) در بیانیهای در این باره مدعی شد که اعزام این گروه موجب «انعطاف بیشتر و توانمندی دریای بیشتر در منطقه» خواهد شد.
ژنرال اریک کوریلا، فرمانده سنتکام مدعی شد که اعزام نیروهای بیشتر به منطقه «توانمندیهای منحصر به فردی را ارائه میکنند که باعث میشود در کنار شرکایمان در منطقه، حفاظت بیشتری از آزادی تجارت بینالمللی و اجرای مقررات نظام بینالمللی و بازدارندگی از فعالیتهای ثباتزدای ایران در منطقه به عمل بیاید.»
مقامات آمریکایی برای توجیه حضور نظامی خود در خاورمیانه و خلیج فارس مدعی هستند که با این اقدامات امنیت منطقه را برای کشورهای حاشیه خلیج فارس و عبور کشتیهای سراسر جهان تامین میکنند. این در حالی است که اقدامات تنها موجب افزایش تنشها در منطقه شده و جمهوری اسلامی ایران نیز بارها تاکید کرده است که این کار بر عهده کشورهای منطقه است و آنها خود قادر به انجام آن هستند.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز درنشست خبری حود درباره اخبار منتشر شده در مورد اعزام جنگندههای F-۱۶ آمریکا به خلیج فارس، گفت: نقش دولت آمریکا در خصوص مسائل منطقهای به ویژه امنیت منطقه هیچگاه صلح آمیز و سازنده نبوده است.
علیرضا تقوی کارشناس مسائل بین الملل در این باره اظهار کرد:آمریکاییها اکنون فهمیده اند که ایران تضعیف قدرت آنها در منطقه را متوجه شده است. بازدارندگیهای آمریکاییها کاهش پیدا کرده، درگیری آمریکا در اوکراین و مشغول بودن آنها به چین و مسائل دیگر باعث شده که ایران احساس آزادی عمل بیشتری در خلیج فارس داشته باشد و با اعتماد به نفس بر اساس منافع ملی خود خلیج فارس را مدیریت کند در نتیجه این موضوع باعث شده چهره آمریکا مخدوش شود و قدرت آنها در ذهن کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس تضعیف شود.
وی ادامه داد: برای مثال چند مدت پیش ایران کشتی پانامایی حامل محموله نفت به آمریکا به مقصد بندر هیستون تگزاس را توقیف کرد. این اتفاق تحقیر بزرگی برای آمریکا بود و پس از آن هم امارات از ائتلاف دریایی با آمریکاییها خارج شد، به آن دلیل که متوجه شدند که آمریکا حتی نمیتواند امنیت تجاری خود را تامین کند. با توجه به این که کشورهای خلیج فارس کشورهای ثروتمندی هستند و شریک مالی بزرگی برای آمریکا هستند، مجموعه این اقدامات باعث شد که آمریکاها سعی کنند که حضور خود را در خلیج فارس تقویت کنند و به کشورهای عربی پیام دهند که ما هنوز همان ابر قدرت سابق هستیم و تصور تضعیف قدرت آمریکا اشتباه است و به همین دلیل آن میخواهند با اعزام تجهیزات و نیروهای خود به خلیج فارس این پیام را به ایران و همچنین عربها بدهند که ما ضعیف نشدیم و همچنان به عنوان یک ابر قدرت در شاهراه پارسی یا همان خلیج فارس منافع خودمان را دنبال کنیم و در برابر ایران بازدارندگی ایجاد کنیم.
تقوی در انتها گفت:معتقد هستم هدف پنتاگون آن است که این پیغام را بدهد که ما ضعیف نشدیم و ایران قویتر از گذشته نشده و ما میتوانیم با سیاستهای ایران مقابله کنیم و احساس میکنم هدف آنها از تقویت نیروهای خود در خلیج فارس این موضوع است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 9277 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.