کارگران چرخدندههای صنعت کشور هستند که شهرستان اردستان با وجود بهبودی شرایط کسب و کار با کمبود نیروی کار مواجه است و باید افزایش آگاهی و آموزش کارگران در کنار شرایط معیشتی آنها مورد توجه قرار گیرد.
حوزه کار و کارگری از جمله حوزههای مهم در شهرستان اردستان بوده و توجه به مسائل مختلف کارگران از جمله معیشت، مسکن و غیره از اهمیت خاصی برخوردار است.
کمبود نیروی کار در شهرستان اردستان موجب شده که اکثر نیروی کار مورد نیاز در کارخانههای شهرستان، از شهرستانهای اطراف و یا کشورهای دیگر جذب شوند بنابراین ضرورت دارد در این راستا تلاش شود.
سید محمد هادی احمدیطبا، فرماندار اردستان اظهار کرد: شهرستان اردستان از دوران قدیم در عرصه کشاورزی و دامداری سابقه دارد اما اکنون و در دوران جدید با توجه به شرایط زمانه جایگاه کارگری به حاشیه رفته است.
وی افزود: در طی سالهای گذشته، اردستان که معیار آن کشاورزی بود، تقریبا به سمت و سوی صنعت سوق پیدا کرد بنابراین یکسری صنایع مادر در شهرستان بهوجود آمد که نیاز به کارگر داشت و کارگران در این صنایع مشغول بهکار شده و اتفاقات خوبی رقم خورد.
رشد کارگری و بهبود شرایط بیمه در اردستان
احمدیطبا با اشاره به وجود فولاد به عنوان یک صنعت مادر در اردستان، خاطرنشان کرد: قشر کارگری در شهرستان اردستان روبه افزایش بوده و در این شهرستان رشد خوبی را در حوزه بیمهشدگان تامین اجتماعی شاهد هستیم و این نشاندهندهی این موضوع است که کار و کارگری در اردستان جایگاه مهمی دارد.
فرماندار اردستان با اشاره به اینکه جمعیت این شهرستان ۴۴ هزار نفر است، تصریح کرد: آمار بیمهشدگان تامین اجتماعی اردستان در بهمن ماه ۱۴۰۱ حدود ۷ هزار و ۵۷۴ نفر بوده و این در حالی است که این آمار نسبت به بهمن سال ۱۴۰۰، یک درصد افزایش داشته است.
وی یادآور شد: تعداد تمام کارگاههای شهرستان اعم از معادن، اصناف و غیره که بیمه پرداخت میکنند یک هزار و ۳۱۵ کارگاه است همچنین حدود ۱۴۵ پیمانکاری فعال در این شهرستان وجود دارد.
احمدیطبا تاکید کرد: یکی از دغدغههای اصلی ما حوزه معیشت کارگران است و با توجه به بومی بودن کارگران میتوان گفت که تقریبا ۹۰ درصد کارگران از ثبات شغلی برخوردار هستند.
جای خالی آموزش مهارت به کارگران
فرماندار اردستان بیان کرد: با این وجود نیروی کار برای کارخانهها در اردستان نداریم و از شهرستانهای دیگر برای کار به اردستان میآیند حتی از برخی کشورها نیروی کار در شهرستان داریم اما به کارخانهداران تاکید کردیم که اولویت با افراد بومی و اهل اردستان است.
وی با اشاره به توجه به معیشت و مسکن کارگران، اضافه کرد: در این راستا پیشنهاد شده که در جهت جوانی جمعیت امکاناتی را از جمله مسکن فراهم کنیم همچنین یکی از صنایع شهرستانی پیشنهادی مبنی بر ایجاد ۱۵۰ واحد کمپ کارگاهی را ارائه دادند.
احمدیطبا با اشاره به اینکه کارگران چرخدندههای صنعت کشور هستند، تاکید کرد: قشر کارگر یک قشر زحمتکش و متعهد است و اگر این زحمات امروز کارگران نبود، صنعت کشور پیشرفت نمیکرد.
فرماندار اردستان با بیان اینکه یکی از دغدغههای اصلی کارفرمایان، نبود نیروی کار است، خاطرنشان کرد: در اردستان حدود چهار واحد فعال نساجی، ریسندگی و بافندگی وجود دارد اما رشته نساجی در هنرستانهای شهرستان وجود ندارد و این پیشنهاد را دادیم که در طی یک تفاهنامه بین کارفرما و آموزش و پرورش، رشته نساجی در هنرستانها راهاندازی شود.
ضرورت آگاهی کارگران از قانون کار
آگاه نبودن کارگران شهرستان اردستان از حقوق قانونی خود باعث بهوجود آمدن مسائل و مشکلاتی شده و در برخی موارد کارگران به دلیل ناآگاهی از قانون، درخواستهایی غیرقانونی را انجام میدهند.
در همین راستا وحید نقوی، سرپرست اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی اردستان به خبرنگار فارس گفت: یکی از مسائل و مشکلاتی که در حوزه کار و کارگری شهرستان اردستان وجود دارد عدم آگاهی برخی کارگران از حق و حقوق خود و همچنین عدم آشنایی لازم با قانون کار است.
وی ادامه داد: ضرورت دارد که کارگران به دورههای آموزش فنی و حرفهای بیشتر آشنا شوند که مهارتهای مرتبط با کار را آموزش ببینند و این موضوع را به کارفرمایان نیز اعلام کردهایم همچنین خوب است که در دورههای دانشافزایی شرکت کنند.
نقوی بیان کرد: طی بازدیدهای میدانی که شخصا از واحدهای تولیدی و کارخانههای شهرستان انجام دادهام، فضای کارگری در سطح شهرستان اردستان خوب ارزیابی شده است.
سرپرست اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی اردستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر آمار جامعه کارگری در شهرستان اردستان حدود ۷ هزار و ۵۷۴ نفر است و همچنین حدود ۸۰ نفر در این شهرستان مطابق با قوانین بیمه بیکاری، از مزایای این بیمه بهرهمند هستند.
وی یادآور شد: برنامهریزی در راستای تنظیم روابط کار و بررسی مسائل و مشکلات جامعه کارگری در شهرستان اردستان از جمله وظایف و اهداف اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
نقوی تاکید کرد: آموزش و توجه به مسائل ایمنی در واحدهای کار و کارخانهها، باید مورد توجه کارگران و سرپرستان قرار گیرد و در راستای آموزش فرهنگ کار و ایمنی همچنین پیشگیری از آسیبهای اجتماعی برای ۲۰ واحد در این شهرستان، دورههایی برگزار شده است.
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 6796 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.