تغییر رویکرد فروش نفت به «بازارسازی» و «بازاریابی» در تجارت نفت خام و معطل نماندن برای به سرانجام رسیدن یا نرسیدن مذاکرات همچنین عملکرد فعالانه دیپلماسی انرژی، از جمله دلایلی بوده که باعث موفقیت دولت سیزدهم در توسعه تولید در بخش نفت و گاز کشور شده است.
رئیس کل بانک مرکزی ۲۴ آبانماه در نشست هیئت دولت ضمن بیان گزارش از برآورد وضع رشد اقتصادی کشور تا پایان سال، بهترین نرخ رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۲ را مربوط به گروه نفت دانست.
محمدرضا فرزین در این گزارش با اشاره به رشد ۲۴ درصدی تولید نفت خام و همچنین رشد ۱۶ هزار بشکهای تولید میعانات گازی در ۶ ماه نخست سال، نرخ رشد بخش نفت را ۱۵.۲ درصد برآورد کرد و گفت: بر این اساس پیشبینی میشود تولید ناخالص داخلی کشور به نرخ رشد ۴.۳ درصدی افزایش یابد.
دولت سیزدهم با فرض ماندگاری تحریمها و مقابله هدفمند با تحریمهای غرب، توسعه تجارت نفت را پیش برد و توانست تجارت نفت کشور را بازطراحی کند.
تغییر رویکرد فروش نفت به «بازارسازی» و «بازاریابی» در تجارت نفت خام و معطل نماندن برای به سرانجام رسیدن یا نرسیدن مذاکرات همچنین عملکرد فعالانه دیپلماسی انرژی، از جمله دلایلی بوده که باعث موفقیت دولت سیزدهم در توسعه تولید در بخش نفت و گاز کشور شده است.
بانک مرکزی مقدار نفت صادرشده در سال ۱۳۹۲ را نزدیک به ۳۴۰ میلیون بشکه ارزیابی کرده بود که این مقدار در سال ۱۳۹۸ به حدود ۱۷۰ میلیون بشکه در سال کاهش پیدا کرد.
بر اساس آمار بانک مرکزی، متوسط رشد فصلی بخش نفت و گاز در دولت پیشین ۳.۷ درصد بوده است. مقامات دولت قبل عنوان میکردند ایران در زمینه فروش نفت با مشکلاتی جدی مواجه است و امکان افزایش فروش نفت، وجود ندارد؛ اما با رویکرد دولت سیزدهم نه فقط همه میعانات گازی انباشتهشده روی آب، به فروش رفت بلکه صادرات نفت نیز در دوسال گذشته جهشی چشمگیر را تجربه کرد.
جواد اوجی، وزیر نفت، در نمایشگاه روایت پیشرفت و خدمات دوساله دولت، ضمن بیان چالشهای بزرگ در صنعت نفت در ابتدای دولت سیزدهم، گفت: تولید نفت در ابتدای دولت سیزدهم ۲.۲ میلیون بشکه بود و حتی صادرات ۵۰۰ هزار بشکهای نیز در معرض کاهش بود. این در حالی بود که بخش اعظم بودجه سالانه دولت در تبصره یک و تبصره ۱۴ مربوط به وزارت نفت است و این موضوع سبب شده بود در بودجه سال ۱۴۰۰ حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومان کسری وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: همچنین ذخایر ارزی بسیار پایین بود و برای تأمین کالاهای اساسی و دارو نگرانی ایجاد میکرد.
وزیر نفت همچنین تصریح کرد: در تأمین بودجه سال ۱۴۰۰، حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومان کسری وجود داشت و با افزایش صادرات نفت و گاز در دولت سیزدهم در پایان سال ۱۴۰۰ یک ریال کسری بودجه وجود نداشت، گفت: در سال ۱۴۰۱ نیز وزارت نفت به تعهدهای خود عمل کرد.
منبع: ایرنا
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 11532 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.