رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور از تحویل ۱۰ هزار کلاس درس تا مهر ۱۴۰۲ خبر داد.
حمیدرضا خانمحمدی رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در برنامه تلویزیونی صف اول با اشاره به اینکه دو هزار پروژه با ۱۰ هزار کلاس درس در ۶ ماهه اول با مشارکت خیّرین ساخته خواهد شد، اظهار کرد: در مهر ۱۴۰۲ تعداد ۱۰ هزار کلاس درس جدید به بهرهمند خواهد رسید.
وی با تأکید بر اینکه حمایتهای دولت و شخص رئیس جمهور در تأمین منابع مالی برای مدرسه سازی قابل تقدیر است، تصریح کرد: در روزهای آخر سال با همه مشکلات توانستیم منابع خوبی را جذب کنیم و در سال جدید هم، در دو سه هفته آینده از محل اعتبارات ملی، منابعی به ما تزریق خواهد شد که میتواند در تسریع و افزایش تحویل مدارس کمک کند.
خانمحمدی با اشاره به اینکه تحویل ۱۰۰ درصدی پروژهها را هدفگذاری کردهایم، بیان کرد: ۷۰ درصد از حجم پروژهها به مرور به اتمام رسید و در مرحله انشعابات است، ۳۰ درصد باقی مانده با تخصیصهای جدیدی که میآید با تلاش شبانهروزی همکاران سازمان نوسازی که عمدتاً جهادگر و پر تلاش هستند در مهرماه به بهرهبرداری خواهد رسید.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گفت: آن چیزی که هم اکنون در دست اجرا داریم تقریباً ۹ هزار پروژه است؛ این تعداد پروژه در قالب ۴۵ هزار کلاس درس است. با اعتبارات دولتی سالی ۱۵ هزار کلاس درس میتوانیم تحویل دهیم؛ عملاً ممکن است فرایند ۹ هزار پروژه، دو و نیم الی سه سال طول بکشد.
تلاش بر استاندارد سازی سرانه فضای آموزشی مدارس
خان محمدی در خصوص شاخص توزیع کلاس درس اظهار کرد: میانگین فضایی آموزشی هم اکنون ۵.۲۲ مترمربع به ازای هر دانشآموز است و تقریباً ۳۱ شهرستان زیر این سرانه هستند؛ سرانه استاندارد مبتنی بر سند تحول ۸.۳ مترمربع است. هدف گذاری اولیه مناطقی هستند که سرانه میانگین پایین دارند و به پروژههایی که در مناطق با سرانه کمتر هستند بیشتر توجه خواهیم کرد.
وی به رویکرد جدید سازمان در نیازسنجی پروژهها به صورتی نقطهزنی به جای استانی اشاره کرد و گفت: امیدواریم سامانه جدید مکانیابی پروژهها را هر چه زودتر راهاندازی کنیم؛ این سامانه باید به سامانه جمعیت دانشآموزی، پروژههای در حال ساخت و پروژههای موجود متصل شود تا بتوانیم مکانیابی مدرسه را دقیق و هوشمندانه انجام دهیم.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور از رشد ۴۶ درصدی ردیف منابع مالی خیرین در بودجه ۱۴۰۲ نسبت به ردیفهای دیگر خبر داد و افزود: در دوهزار پروژهای که تحویل میدهیم؛ ۴۶ درصد با خیرین مشارکت شده است در صورتی که سهم خیرین طی پنج سال اخیر ۳۲ درصد بوده است.
وی با شاره به اینکه در رویکرد جدید، خیرین در کنار مدرسه هستند، افزود: اگر مدرسه ساخته شده هیأت امنایی باشد، خیرین عضو هیأت امنای آن مجموعه خواهند بود و کنار مدیر مدرسه مشکلات مدرسه را حل میکنند؛ هر مدرسهای که ساخته میشود کاملاً در اختیار دولت قرار میگیرد و توسط سازمان نوسازی تجهیز میشود، معلمان هم توسط وزارت آموزش و پرورش تأمین میشود.
خان محمدی در خصوص مدارس پر خطر گفت: هم اکنون، ۱۰۵ هزار کلاس درس در سراسر کشور معادل ۱۹ درصد غیرمقاوم و ناایمن هستند که ۳۰ هزار کلاس درس باید تخریب و بازسازی شود و ۷۵ هزار کلاس درس هم نیاز به مقاوم سازی دارد. در مجموع برای حل مشکل مدارس پرخطر حدود ۷۸ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
آغاز صنعتی سازی ساخت و ساز مدارس از منطقه بهارستان
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس افزود: حدود ۸ هزار و ۸۰۰ کلاس درس در تهران نیاز به بازسازی و مقاوم سازی دارد، چالش ما این است که اگر بخواهیم مدرسهای را تخریب کنیم و به فرایند آموزشی برگردانیم، به دلیل تراکم جمعیت مدارس، قرار دادن آنها در شیفت مخالف مشکل است.
وی به دستور رئیس جمهور در سفر به بهارستان برای ساخت ۱۰ مدرسه ۱۵ کلاسه تا مهر امسال اشاره کرد و گفت: ۱۵۰ کلاس درس در منطقه بهارستان را به شیوه صنعتی آغاز کردهایم؛ یعنی قطعات بتنی در کارخانه یا کارگاه ساخته میشود، تمام آزمایشهای ایمنی روی آن صورت میگیرد و در محل پروژه نصب میشود.
وی ادامه داد: پیش بینی ما این است که بتوانیم تا ۱۵ شهریور این مدارس را تحویل دهیم تا فرایند تجهیز هم شکل بگیرد و دانشآموزان بتوانند اول مهر از این مدارس استفاده کنند.
نهضت مردمی سازی مدارس در طرح شهید عجمیان
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس در خصوص اجرای طرح شهید عجمیان گفت: پیش بینی ما در طرح شهید عجمیان این است که بتوانیم صدهزار کلاس درس به خصوص در مناطق محروم و کم برخوردار را بهسازی و شاداب سازی کنیم تا دانشآموزان بتوانند از محیط آموزشی استاندارد برای یادگیری استفاده کنند. لذا دستگاههای مختلف شامل بنیاد برکت، بنیاد علوی، بسیج سازندگی، دانشآموزی، دانشجویی، آستان قدس و شورای عالی جهاد قرار است در این طرح مشارکت داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: مدارس مناطق کم برخوردار میتوانند نیازهایشان را در سامانه «etnab.ir» اعلام کنند؛ اعتقاد داریم باید در هر مدرسه یک گروه جهادی داشته باشیم. آموزش و پرورش توانایی این را دارد که ۱۰۰ هزار گروه جهادی یا خیّری برای حل مسائل و مشکلات خود داشته باشد.
خان محمدی افزود: ساماندهی ۲۵۳ مدرسه ۳ تا ۶ کلاسه سنگی غیرمقاوم را در مرحله اول هدف گذاری کردهایم؛ اولویت اول ما مدارس بالای۱۰ دانشآموز است. تلاش خواهیم کرد تا مدارس الحاقی را با کمک منابع استانی مرتبسازی کنیم.
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 8403 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.