وزیر جهاد کشاورزی گفت: سالانه بیش از ۱۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی در ایران تولید میشود.
شیما قاسمی منش: خودکفایی غذایی، یکی از مهمترین مؤلفههای اقتدار ملی و پایداری اقتصادی کشورهاست؛ موضوعی که در سالهای اخیر با افزایش فشارهای خارجی و تغییرات اقلیمی، بیش از پیش اهمیت یافته است.
ایران نیز با تکیه بر توان کشاورزان، دامداران و عشایر، گامهای بلندی برای تحقق این هدف برداشته است.
غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی، در حاشیه یازدهمین کنگره ملی کشاورزی اعلام کرد که سالانه بیش از ۱۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور تولید میشود.
وی با تأکید بر اینکه “خودکفایی کشاورزی و دامداری بر اساس اسناد بالادستی و قانون اساسی از اولویتهای اصلی وزارت جهاد کشاورزی است” گفت: امنیت غذایی، خط مقدم امروز ماست؛ همانطور که
روزی در میدان نبرد برای امنیت کشور میجنگیدیم، امروز در زمینهای کشاورزی برای بینیازی ملت تلاش میکنیم.
گندم، جو، حبوبات و انواع گوشت از جمله محصولات راهبردی در برنامه هفتم توسعه کشور به شمار میروند.
بر اساس این برنامه، دستیابی به خودکفایی ۹۰ درصدی در تولید این محصولات تا پایان دوره هدفگذاری شده است.
اکبر فتحی معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی عملکرد سال نخست برنامه را مثبت ارزیابی اعلام کرده و گفت: در برخی محصولات حتی به تحقق ۱۰۰ درصدی اهداف تعیینشده نیز رسیدهاند.
حجت ورمزیاری عصو هیئتعلمی دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه امنیت غذایی در چهار بعد اصلی تعریف میشود تصریح کرد: دسترسی و فراهمی محصول، مقرون بهصرفه بودن، ایمنی و سلامت مواد غذایی تولیدی، پایداری تولید و کاهش وابستگی به منابع خارجی از ارکان مهم امنیت غذایی است.
همچنین علیرضا عباسی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در این زمینه تصریح کرد: تمام تلاش ما این است که شاخصهای امنیت غذایی با بودجههای سالانه هماهنگ شود تا بتوانیم به اهداف تعیینشده در برنامه هفتم برسیم.
گفتنی است، طبق آمار رسمی وزارت جهاد کشاورزی، بیش از ۸۰ درصد نیازهای غذایی کشور به دست کشاورزان، دامداران و عشایر تولید و تأمین میشود؛ آماری که نشان میدهد بخش کشاورزی ستون اصلی امنیت غذایی ایران است.
بر اساس این گزارش، امنیت غذایی، تنها به معنای پر بودن انبارها یا افزایش تولید نیست، بلکه نشانهای از اقتدار ملی، استقلال اقتصادی و ثبات اجتماعی است. در جهانی که بحرانهای اقلیمی، جنگها و تحریمها میتوانند مسیر تأمین غذا را مختل کنند، خودکفایی در تولید محصولات اساسی مانند گندم و گوشت بهمثابه سپری دفاعی برای کشور عمل میکند. تلاش کشاورزان، دامداران و جانبازانی که در این مسیر از جان و سلامتی خود مایه میگذارند، نهتنها یک فعالیت اقتصادی، بلکه خدمتی ملی در جهت حفظ عزت و امنیت مردم ایران است.
بنابراین، سرمایهگذاری در بخش کشاورزی و حمایت از تولید داخلی، نه یک انتخاب، بلکه ضرورتی راهبردی برای پایداری و آرامش سفره ایرانی است.
منبع: برنا
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 26508 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.