مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: در دولت سیزدهم ۴ میدان نفتی و گازی با ظرفیت ۲.۶ میلیارد بشکه معادل هیدروکربور مایع کشف شده که ایران را در رتبه یکم اکتشافی منطقه قرار داده است.
محسن خجستهمهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به اکتشافات جدید میادین نفتی و گازی در دولت سیزدهم عنوان کرد: میزان اکتشافات انجام شده در دولت سیزدهم بالغ بر ۲.۶ میلیارد بشکه معادل هیدروکربور مایع بوده و چهار میدان نفتی و گازی هیرکان، گناوه، تنگو و چشمه شور کشف شده است.
وی افزود: این میادین نفتی و گازی در شمال شرق و جنوب غرب کشورمان کشف شده است. در ۲ سال گذشته انجام عملیات لرزهنگاری سه بعدی نسبت به چندسال قبل بیش از ۳۰۰ درصد افزایش یافته است و ما در رتبه یکم اکتشافی در بین کشورهای منطقه قرار گرفتهایم.
*پیشینه اکتشاف ۴ میدان نفتی و گازی در دولت سیزدهم
خجستهمهر گفت: حفاری چاه اکتشافی هیرکان-۱ در گرگان از فروردین ۱۴۰۰ آغاز شد و در نهایت با انجام حفاری به عمق ۲۹۷۱ متر در فروردین سال گذشته، وجود نفت قابل تولید در این میدان اثبات و میدان هیرکان اکتشاف شد. این میدان در ۳۰ کیلومتری شمال شهر گرگان واقع شده و دارای نفت سنگین است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اشاره کرد: درباره میدان تنگو، پس از اطمینان از وجود مخازن هیدروکربوری، حفاری چاه اکتشافی تنگو-۲ در دستور قرار گرفت که هدف آن ارزیابی کامل پتانسیل هیدروکربوری سازندهای آسماری، سروک، کژدمی، داریان، گدوان و فهلیان این میدان بوده است.
وی افزود: عملیات حفاری این چاه از اردیبهشت ۱۴۰۰ آغاز شد و در شهریور ۱۴۰۲ با کشف نفت به پایان رسید. میدان تنگو در جنوب میدان نفتی-گازی رگسفید و در نزدیکی شهر هندیجان در استان خوزستان قرار گرفته است.
خجستهمهر ادامه داد: میدان گناوه در بخش ساحلی استان بوشهر قرار گرفته است. با انجام حفاری چاه اکتشافی و با رسیدن به عمق نهایی ۴۵۷۲ متری، در مخزن سروک به مقادیر قابل توجهی از هیدروکربور مایع دست یافته شد.
معاون وزیر نفت با اشاره به اکتشاف میدان گازی چشمهشور نیز افزود: حفاری چاه چشمه شور-۱ از اردیبهشت ۱۴۰۱ آغاز شده و این چاه در عمق ۴۵۰۵ متری به مقادیر قابل توجهی گاز رسید. این میدان گازی، در شمال شرق استان خراسان رضوی و در مجاورت میدان خانگیران واقع شده است.
وی تاکید کرد: در برنامه هفتم توسعه قصد داریم که با سرمایهگذاری حدود ۱.۵ میلیارد یورویی اقدام به حفاری ۳۸ حلقه چاه اکتشافی خشکی، حفاری ۷ حلقه چاه اکتشافی دریایی، برداشت ۶۷۵۰ کیلومتر لرزه نگاری دوبعدی، برداشت ۶۰۰۰ کیلومتر مربع لرزهنگاری سهبعدی و برداشت ۱۰ هزار کیلومتر مربع لرزه نگاری سه بعدی دریایی کنیم.
منبع: فارس
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 10615 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.