مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان گفت: کاهش کیفیت هوا در پی وزش تند بادهای فصلی در مناطق شرق و شمال این استان با منشاء داخل کشور که از اواخر روز گذشته آغاز شده بود ، با تشدید شرایط تا روز پنجشنبه ادامه دارد.
منصور شیشه فروش روز چهارشنبه به ایرنا گفت: منشاء خیزش گرد و غبار روزهای اخیر ، برخی نقاط استان اصفهان ، سمنان، کویر معلمان و ریگ جن بوده است و بدین سبب شاخص کیفی هوا ناسالم برای عموم و موجب کاهش میدان دید در خور و بیابانک، اردستان، نایین،ورزنه،شهرضا،کاشان،آران و بیدگل، برخوار ، زواره، انارک، مهاباد، دولت آباد شرق اصفهان، سجزی و بادرود شده است.
وی گفت: به بخش های اجرایی و مسوول ابلاغ شده است که واحدهای معدنی و تولید مصالح در این چند روز فعالیتی نداشته باشند و هرگونه اقدام منجر به افزایش گرد وخاک و آلودگی هوا از جمله عملیات خاکبرداری، آتش زدن بقایای گیاهی درمزارع و فضاهای سبز ممنوع است.
مدیر کل مدیریت بحران استان اصفهان افزود: کاهش فعالیت صنایع آلاینده با نظارت اداره محیط زیست، رعایت اصول ایمنی و بهداشت سلامت برای گروه های آسیب پذیر و بیماران، استفاده از ماسک، پرهیز از حضور و ورزش در فضای باز، رعایت اصول ایمنی تردد در محورهای جاده ای به دلیل کاهش شعاع دید رانندگان ضروری است.
خسارت سالانه ۴۰۰ میلیارد تومانی ناشی از گردو خاک در اصفهان
مدیر کل مدیریت بحران استان اصفهان افزود: امسال برای کنترل کانون های گرد و خاک قرار است در هزار هکتار از اراضی مطالعه شده، عملیات نهال کاری و بیابان زدایی انجام شود و ۲۰۰ کیلومتر تله رسوب گیر و باد شکن برای حفاظت جاده ها در برابر تند باد گردو خاک اجرا شود.
وی افزود: ۳۱۰ هزار هکتار نهال کاری ، سال های گذشته در سطح مناطق بیابانی استان انجام شده است.
شیشه فروش ادامه داد: سالانه ۴۰۰ میلیارد تومان خسارات ناشی از گرد و خاک به بخشهای مختلف استان وارد می شود.
مدیر کل مدیریت بحران استان اصفهان خشکی رودخانه زاینده رود و عدم تامین حقابه های قانونی کشاورزی و زیست محیطی رودخانه و تالاب گاوخونی همچنین رها شدن بسیاری از مزارع حاصلخیز در شرایط نبود آب را عامل افزایش کانونهای مقطعی گرد و خاک دانست.
شیشه فروش افزود: تسریع در تکمیل طرح های انتقال آب به زاینده رود، احیای رودخانه و تالاب همچنین جریان دائمی زاینده رود می تواند از شدت آثار گرد و خاک بکاهد.
وی تصریح کرد: وزارت نیرو مشابه طرحهایی که برای احیای دریاچه ارومیه و تامین آب سایر استانها اقدام کرده است را برای احیای زاینده رود نیز انجام دهد.
شیشه فروش افزود: با توجه به انجام مطالعات و تعیین راهکار برای اجرای طرحهای بیابان زدایی در ۱۵۰ هزار هکتار از اراضی اولویت دار و کانونهای بحرانی فرسایش بادی استان، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور باید نسبت به تامین اعتبار برای اجرای طرحها در پهنه های خطر پذیر از جمله حوضه آبریز گاوخونی، دشت سجزی، محدوده فرودگاه شرق اصفهان، برخوار، آران و بیدگل و اردستان اقدام کند.
از ابتدای امسال تاکنون ۲۰ روز ناسالم بهدنبال شرایط گرد و خاک در اصفهان ثبت شد.
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 8456 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.