در نخستین ماه تابستان ۱۴۰۲، بورس انرژی ایران میزبان معاملات انواع فرآورده هیدروکربوری، برق، اوراق سلف، قرارداد آتی و گواهی سرمایهگذاری صندوقهای قابل معامله بود.
بورس انرژی اعلام کرد» در ۲۱ روز معاملاتی تیرماه معادل ۶۴۲ هزار و ۴۲ تن انواع حامل انرژی در تابلو نفت، گاز و سایر حاملهای انرژی این رکن بازار سرمایه مورد مبادله قرار گرفت. ارزش یکهزار و ۲۰ معامله انجامشده در این تابلو نزدیک به ۱۱۳ هزار و ۸۶۹ میلیارد ریال بود که ۹۷.۹ درصد ارزش کل معاملات بورس انرژی در این ماه را به خود اختصاص میداد.
در این ماه دادوستد فرآوردههای «گاز مایع»، «نفتای سبک» و «تهمانده برج تقطیر» در رینگ بینالملل بیشترین ارزش معاملات بورس انرژی ایران را به خود اختصاص دادند.
تابلو اوراق سلف موازی استاندارد فرآوردههای هیدروکربوری بورس انرژی نیز در تیرماه شاهد خرید و فروش ۹۱۰ برگه سلف موازی استاندارد به ارزشی بالغ بر ۱۲ میلیارد و ۱۸۲ میلیون ریال بود.
در تابلوی معاملات فیزیکی برق بورس انرژی ایران نیز در ماهی که گذشت افزون بر ۲۵۲ میلیون و ۳۶۰ هزار کیلوواتساعت برق در ۵۹ معامله به ارزش ۴۸۰ میلیارد ریال میان تولیدکنندگان و متقاضیان برق ردوبدل شد. در این ماه شاهد تبادل مالکیت ۵۹ میلیون و ۶۲۱ هزار کیلوواتساعت برق در قالب اوراق سلف برق در ۵۱ معامله بودیم که ارزشی بیش از ۵۹ میلیارد و ۳۴۳ میلیون ریال را به ثبت رساند.
تالار برق سبز بورس انرژی ایران نیز در ماه نخست تابستان شاهد معاملات بیش از ۲۸ میلیون و ۴۴۹ هزار کیلوواتساعت برق در ۸۵ معامله بود. ارزش این معاملات در تیرماه در مجموع به ۹۸۲ میلیارد و ۵۳۶ میلیون ریال رسید.
بورس انرژی همچنین در تیرماه شاهد دستبهدستشدن ۱۷ هزار و ۳۰ برگه گواهی سپرده نفت خام و میعانات گازی در ۲۰ معامله و به ارزشی افزون بر ۴۰۰ میلیارد و ۵۲۶ میلیون ریال بود. در ۲۱ روز معاملاتی ماهی که گذشت در بازار مصرفکنندگان بزرگ برق در تابلو اوراق گواهی ظرفیت نیز هفت معامله انجام شد که طی آن شش هزار و ۸۱۶ برگه گواهی ظرفیت به ارزش بیش از ۵۰۷ میلیارد و ۲۳۳ میلیون ریال مورد دادوستد قرار گرفت. بورس انرژی در این ماه همچنین میزبان معاملات چهار قرارداد آتی به ارزش ۸۹ میلیون و ۲۷۲ هزار ریال بود.
عرضهکنندگان برتر
گفتنی است شرکتهای پتروشیمی نوری با ۲۹۱ هزار و ۸۰۰ تن، نفت ستاره خلیج فارس با ۲۳۳ هزار و ۶۴۰ تن، پالایش نفت آبادان با ۲۱۱ هزار و ۹۴۴ تن، پتروشیمی بوعلیسینا به ارزش ۱۷۱ هزار و ۹۴۸ تن و پالایش نفت امام خمینی با ۱۱۹ هزار تن برترین عرضهکنندگان تیرماه در بازار فیزیکی فرآوردههای هیدروکربوری بورس انرژی بودند.
همچنین شرکتهای پتروشیمی خارک، پالایش نفت اصفهان، ملی گاز، پالایش نفت لاوان و پالایش نفت شیراز بهترتیب رتبههای ششم تا دهم عرضهکنندگان این ماه در بورس انرژی را به خود اختصاص دادند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 9107 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.