سهم ایران از تجارت جهانی به پایینترین سطح در تاریخ معاصر ایران رسید.
تازهترین محاسبات صورت گرفته در خصوص سهم ایران از تجارت جهانی نشان میدهد، ایران در سال ۲۰۲۲ پایینترین سهم از تجارت جهانی را تجربه میکند.
سهم ایران از تجارت جهانی به ۲۴ صدم درصد در سال ۲۰۲۲ رسیده است.
پیش از این نیز مرکز پژوهشهای مجلس در خصوص کاهش سهم ایران از تجارت جهانی هشدار داده بود.
با خروج یک جانبه دولت آمریکا از توافق برنامه جامع اقدام مشترک یعنی برجام، و اجرایی شدن تحریمهای مالی و اقتصادی در سال ۱۳۹۷، فضای بازرگانی خارجی کشور شرایط متفاوتی را تجربه کرد .
در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس تاکید شده است که در سال ۱۳۹۸ حجم و ارزش تجارت خارجی کاهش یافته و در سال ۱۳۹۹ نیز این روند ادامه یافته است. در این راستا ارزش دلاری حجم تجارت خارجی در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۸ حدد ۱۳ درصد کاهش یافته و از ۸۵ میلیارد دلار به ۷۳.۸ میلیارد دلار رسیده است.
از طرفی با بررسی سهم تجارت کشور از سهم تجارت خارجی میتوان دریافت که طی سالهای مورد بررسی یعنی از سال ۱۳۹۵ تا سال ۱۳۹۹ همواره سهم ایران کمتر از نیم درصد بوده و علی رغم اینکه حجم تجارت خارجی از حدود ۲۳ هزار میلیارد دلار در سال ۱۳۹۵ به حدد ۳۵ هزار میلیارد دلار در سال ۱۳۹۹ افزایش یافته است، اما وضعیت تجارت ایران بدتر شده و سهم آن از ۰.۳ درصد در سال ۱۳۹۵ به ۰.۲ درصد در سال ۱۳۹۹ کاهش یافته است.
این امر بیانگر روند ضد ادورای تجارت خارجی کشور در مقایسه با تجارت جهانی بوده و نشاندهنده ضعف زیرساختهای بازرگانی یعنی لجستیک، بیمه، ترانزیت، بازرایابی ، حفظ ماندگاری در بازار و … و فقدان استراتژی توسعه تجاری است. ضعف دیپلماسی فعال اقتصادی و تجاری و همچنین توجه ناکافی به اهمیت بازرگانی خارجی در اقتصاد ایران است.
آمارهای تازه حالا بیانگر ان است که این روند در سال گذشته میلادی نیز ادامه یافته است .
در بهمن ماه سال گذشته بود که رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران در تشریح آنچه با بررسی جدول داده-ستانده تجارت خارجی ایران و جهان به دست میآید از حذف ایران از نقشه تجارت جهانی سخن گفت.
محمد قاسمی تاکید کرد: دردآورترین نتیجه این مطالعات و پژوهشها این است که «بود و نبود اقتصاد ایران» اثرچندانی بر اقتصاد بینالملل ندارد. موضوعی که بسیار تاسفبار است و بزرگترین اثر این وضعیت آن است که آسیب رساندن به اقتصادکشور بهسادگی ممکن خواهد شد. به همین خاطر هم سیاستگذاران باید به این وضعیت توجه کنند.
وی اضافه کرد: آقای قاسمی خاطر نشان کرد که لوازم مورد نیاز برای اینکه یک کشور وارد بازی تجارت بینالملل شود، اتخاذ سیاستهای تجاری و ارزی و سیاستهای پولی و مالی مناسب در کنار طراحی و اجرای استراتژی توسعه صنعتی است.
کاهش سهم ایران از تجارت جهانی البته به سیاستهای اقتصادی و سیاسی و تحریم و تسری آن به نفت گاز بازمیگردد.منبع جدول Globals economic است.
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 6155 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.