دبیر ستاد فناوری های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: سهم ایران در اقتصاد خلاق زیر یک درصد و کمتر از ۴ میلیارد دلار است. اکنون سهم دنیا از اقتصاد صنایع خلاق ۱۰ درصد است.
مسعود حسنلو، دبیر ستاد فناوری های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در آیین افتتاحیه نخستین دوره رویداد مانوین گفت: ما برنامه های متنوعی در این ستاد دنبال می کنیم. یکی از این برنامه ها، مانوین است. آغاز رویداد مانوین یک جریانی است که توجه بیشتری به صنایع خلاق و فناوری های نرم داشته باشیم.
او افزود: راهکار حل مسائل کشور در گروی توجه به این مساله است. هرچقدر به این جریان در اکوسیستم توجه بیشتری داشته باشیم، باعث رشد کشور می شود. صنایع خلاق در اقتصاد جهانی سهم بسزایی دارد. معادل قیمت نفت در دنیاست.
او گفت: این اقتصاد در کشورمان زیر یک درصد و کمتر از ۴ میلیارد دلار است. در افق کوتاه مدت سهم اقتصاد خلاق ما باید به سه درصد برسد. اکنون سهم دنیا از اقتصاد صنایع خلاق ۱۰ درصد است. ما برای رسیدن به این نقطه فاصله زیادی با دنیا داریم.
او بیان کرد: دومین مساله، تقدیر و تشکر از پیشکسوتان، اساتید باعث شدند اکنون در این نقطه قرار بگیریم. اکنون در میانه این راه قرار گرفته ایم. اکنون برخی از مسائل اجتماعی کشور در حوزه سخت با همت دانش بنیان ها رفع شده است، در این حوزه نیز نیاز به رفع مسائل اجتماعی داریم. تنها راه حل مسائل اجتماعی در گروی توسعه صنایع خلاق یا ابزارهای صنایع خلاق است. امروز با امضای توافقنامه میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان با منطقه آزاد قشم امیدواریم گامی در توسعه صنایع خلاق، نوآوری و فناوری داشته باشیم.
۶ شاخص کلیدی برای سنجش اکوسیستمهای نوآوری
مهدی صفارینیا رئیس پارک فناوری پردیس امروز در آیین افتتاحیه رویداد اینوتکس ۲۰۲۴ گفت: در جهان ۶ شاخص مهم در سطح فنی اکوسیستمهای نوآوری مطرح است که در مرحله اول وضعیت استعدادها و نیروی انسانی است که دانشجویان و فارغالتحصیلان هستند.
او افزود: دوم سطح دانش فنی و دسترسی به دانش فنی در این مناطق است. سوم میزان دسترسی به بازار، چهارم چگونگی تأمین مالی، پنجم عملکرد و ارزش اقتصادی زیست بوم و ششم شبکههای ارتباطی فعال در زیست بوم است. شبکههای ارتباطی برای استارتاپها، سرمایهگذاری و همافزایی را به دنبال دارد. هرچقدر شاخصها و دسترسیپذیری مناطق به صنایع بالاتر باشد آن زیست بوم فعالتر است.
رییس پارک فناوری پردیس بیان کرد: صدها شرکت فناور در اینوتکس ۲۰۲۴ این زمینه را فراهم میکنند تا اعضا به همکاریهای داخلی و خارجی دسترسی پیدا کنند. جایزه مصطفی، المپیک فناوری و شبکه تبادل فناوری به عنوان مجموعهای از رویدادهای بینالمللی است که در این رویداد به آنها پرداختهایم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 14570 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.