حادثه حمله پهپادی به کرملین شک و تردیدهایی را نسبت به سطح حفاظتی و امنیتی کرملین در برابر حملات به وجود آورده است.
ولادیمیر پوتین یک روز پس از آن که روسیه، اوکراین را به انجام حمله پهپادی به کرملین متهم کرد، کی یف و دیگر شهرهای اوکراین را هدف حملات موشکی و پهپادی گسترده قرار داد. حدود ۴۰ هواپیمای بدون سرنشین مملو از مواد منفجره که روی آنها “برای مسکو” نوشته شده بود به سمت شهرهایی در سراسر اوکراین شلیک شدند که کیلومترها از خط مقدم فاصله داشتند و صدای انفجارهایی در کی یف و شهرهای جنوبی اودسا و زاپوریژژیا شنیده شد. همچنین فرماندار منطقه روستوف روسیه امروز (پنجشنبه) اعلام کرد که اصابت یک پهپاد به پالایشگاه نفت «نووشاختینسک» واقع در نزدیکی مرز اوکراین موجب وقوع آتشسوزی شد که تلفات جانی نداشت.
در پی این حادثه پوتین خشمگین ۲۴ پهپاد مملو از مواد منفجره را در کی یف پرتاب کرد و ۱۵ پهپاد انتحاری دیگر در اودسا از دریای سیاه پرتاب شد، اما نیروی هوایی اوکراین موفق شد اکثریت قریب به اتفاق این سلاح ها را رهگیری کند.
به گفته دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین پوتین در آن زمان در کرملین نبود و در اقامتگاه نوو-اگاریوو در خارج از مسکو بود.
این حملات ساعاتی پس از آن انجام شد که مسکو اوکراین را به تلاش برای ترور پوتین در حمله دو هواپیمای بدون سرنشین به کرملین متهم کرد؛ ادعاهایی که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین آن را رد کرده است. دستیار ارشد او پیشتر گفته بود: «ما هیچ اطلاعاتی در مورد حملات شبانه به کرملین نداریم. اما همانطور که رئیس جمهور زلنسکی بارها اعلام کرده است، اوکراین تمام نیروها و ابزارهای موجود را برای آزادسازی سرزمین های خود و نه حمله به دیگران هدایت می کند.
روسیه اعلام کرد که این تلاش را خنثی کرده و آن را “اقدام تروریستی برنامه ریزی شده و تلاش برای کشتن رئیس جمهور فدراسیون روسیه” خواند. این امر باعث خواسته قانونگذاران روسی برای ویران کردن دولت کی یف شده است.
در همین حال دیمیتری مدودف نایب رئیس شورای امنیت روسیه در واکنش به حمله پهپادی صورت گرفته به کاخ کرملین گفت که پس از حمله تروریستی امروز، هیچ گزینهای به جز حذف فیزیکی زلنسکی و گروه او باقی نمانده است.
در پی عملیات ترور پوتین، سفارت ایالات متحده در اوکراین همچنین نسبت به “افزایش تهدید حملات موشکی” هشدار داد.
در همین حال، ویاچسلاو ولودین، مقام ارشد روسیه، هشداری وحشتناک صادر کرد که از مسکو خواست تا جنگ پوتین را تشدید کند و از “سلاح هایی که قادر به توقف و نابودی رژیم تروریستی کی یف هستند” استفاده کند. مشخص نبود که ولودین به کدام سلاح ها اشاره می کند، اما پوتین و دیگر مقامات ارشد در چندین نوبت تهدید کرده اند که سلاح های هسته ای در اوکراین مستقر خواهند کرد.
در حالی که اوکراین توانایی انجام چنین حملاتی را به کرملین نشان داده است، بعید به نظر می رسد که کی یف با هدف قرار دادن مستقیم پوتین، خطر شکست حمایت بین المللی را به جان بخرد.
حادثه حمله به کرملین همچنین شک و تردیدهایی را نسبت به سطح حفاظتی و امنیتی کرملین در برابر حملات به وجود آورده و گمانه زنی ها در خصوص عملیات پرچم دروغین را تقویت کرده است.
یکی از تئوری های پشت این حمله این است که این می تواند یک عملیات بدبینانه توسط روسیه باشد که به دنبال متحد کردن مردم در پشت رئیس جمهور تحت فشار است، در میان شکست ها و تلفات هنگفت ناشی از آغاز یک جنگ فاجعه بار در اوکراین. این زمان بندی قطعا جالب توجه است، کم تر از یک هفته قبل از رژه نظامی گسترده سالانه برنامه ریزی شده در میدان سرخ که به مناسبت شکست هیتلر برگزار می شود که پوتین هیچ پیروزی برای آن در حمله مداوم خود به آن سوی مرز ندارد. هنوز مشخص نیست که این مراسم در موعد مقرر برگزار خواهد شد یا خیر.
کرملین به طور مداوم تلاش کرده است تا روس ها را متقاعد کند که درگیری کنونی برای نازی زدایی از اوکراین ضروری است.
میخائیلو پودولیاک، مشاور رئیسجمهور اوکراین، گفت اتهامات مربوط به کی یف پشت این حمله و همچنین دستگیری خرابکاران اوکراینی ادعایی توسط روسیه، میتواند نشاندهنده آمادگی مسکو برای یک حمله تروریستی در مقیاس بزرگ خود علیه اوکراین در روزهای آینده باشد.
طرح اضطراری پوتین
ولادیمیر پوتین در صورتی که روسیه در جنگ علیه اوکراین تلفات بیشتری را متحمل شود، ظاهراً در حال آماده سازی یک طرح اضطراری است. بر این اساس او در حال آماده سازی یک طرح اضطراری برای شکست است – و به مبلغان می گوید که چگونه تلفات نظامی را کمتر فاجعه بار جلوه دهند. به گزارش دیلی میل، ریاست جمهوری روسیه دستورالعملی را برای تیم تبلیغاتی کرملین ارسال کرد و از آن خواست که ضدحمله برنامه ریزی شده اوکراین را دست کم نگیرید و این ایده را که کی یف برای آن آماده نیست را برجسته نکنند.
این در حالی اتفاق می افتد که اوکراین قصد دارد یک ضد حمله در شرق رودخانه دنیپرو انجام دهد. تصور میشود استراتژی اوکراین بر سمت شرقی رودخانه دنیپرو در نزدیکی شهر خرسون متمرکز باشد.
به نوشته پایگاه مدوزا هدف پوتین روحیه دادن به نیروهای نظامی است. بر این اساس “اگر حمله ناموفق باشد، می توان گفت: ارتش روسیه با مهارت از حمله ای که از نظر قدرت برتر بود جلوگیری کرد. اما اگر ارتش اوکراین سرزمینهایی را پس بگیرد و «با کمک تسلیحات آمریکا و اروپا» به پیروزیهایی دست یابد، خسارات روسیه باید «قابل درک» باشد، زیرا آنها در برابر «کل غرب» بودند.
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 6415 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.