کارشناس انرژی گفت: مهمترین پازل برای تکمیل توافق و همکاری گسترده گازی ایران و روسیه، اتصال مستقیم گازی ایران به روسیه از مسیر دریای خزر و سپس اتصال مستقیم ایران به هند از مسیر دریا با خط لوله است تا ایران نقطه اصلی انتقال گاز روسیه به هند باشد.
فرشاد جامع کارشناس انرژی در رابطه با اهمیت نقش راهبردی ایران در زمینه تعاملات گازی منطقه گفت: هاب گازی ایران به عنوان یکی از مهمترین نقاط ترانزیت کالا و انرژی در منطقه شناخته میشود، در این بین یکی از مهمترین زیرساختهای کشور، خطوط لوله سراسری کشور است که موجب شده هر نقطه مرزی کشور دارای ارتباط گازی بین ایران و کشورهای همسایه دارد.
این کارشناس انرژی در ادامه با اشاره به عقد مهمترین قرارداد گازی تاریخ ایران در زمان شهید رئیسی با روسیه اظهار کرد: مهمترین رویکرد ایران در زمینه توسعه نقش خود در جذب بیشترین میزان ترانزیت انرژی، علاوه بر استفاده از زیرساختهای کلیدی موجود، باید متمرکز بر ارتباط مستقیم بین تقاضاکنندگان و عرضهکنندگان گاز باشد. مهمترین قرارداد گازی تاریخ ایران در زمان شهید رئیسی و در ابتدای سال ۱۴۰۳ به امضا رسید که تا سقف ۳۰۰ میلیون مترمکعب در روز امکان همکاری گازی بین ایران و روسیه را فراهم کرده است.
وی در ادامه با اشاره به کاهش شدید صادرات گاز روسیه به اروپا به تبع جنگ اوکراین و مازاد ۹۵ میلیارد مترمکعبی گاز روسیه برای صادرات اظهار کرد: کاهش صادرات گاز روسیه به اروپا که به تبع جنگ اوکراین ایجاد شد، ظرفیت مازاد سالانه ۹۵ میلیارد متر مکعبی را برای روسیه فراهم کرده است. اولین گام واردات گاز از روسیه با توافق شهید رئیسی و پوتین انجام گرفت و بهعنوان گام نخست بر واردات سالانه ۵۵ میلیارد متر مکعب معادل روزانه ۱۵۰ میلیون متر مکعب به توافق رسیدند.
این کارشناس انرژی در رابطه با مهمترین راهکارها برای بهره بردن از این توافق کلیدی، دو اتصال مستقیم گازی از طریق خط لوله در کف دریا گفت: مهمترین پازل برای تکمیل این توافق و همکاری گسترده گازی بین ایران و روسیه، اتصال مستقیم گازی ایران به روسیه از مسیر دریای خزر و سپس اتصال مستقیم ایران به هند از مسیر دریا با خط لوله است تا بدین ترتیب، ایران نقطه اصلی انتقال گاز روسیه به هند باشد و شاهد تامین پایدار نیاز انرژی هند در جهت توسعه خود با انتقال گاز خود و روسیه در مسیر ترانزیتی روسیه-ایران-هند باشیم و مبتنی بر نیاز دیگر همسایگان، بخشی از گاز روسیه نیز خریداری و به همسایگان نظیر عراق، ترکیه و همچنین پاکستان و افغانستان به فروش برسد.
وی در ادامه با اشاره مزیتهای مهم و ویژه شکلگیری ارتباط گازی مستقیم بین سه عضو مهم بریکس در زمینه تامین انرژی و انتقال آن و بهرهمندی از آن در توسعه صنعتی هند افزود: ارتباط مستقیم گازی ایران و روسیه از طریق دریای خزر مزایای متعددی برای همه طرفهای درگیر خواهد داشت. برای کشور ما به این شکل است که میتوانیم موقعیت خود را به عنوان یک نقطه ترانزیت کلیدی انرژی در منطقه مستحکم کنیم و این امکان را داریم تا صادرات و درآمد انرژی خود را افزایش دهد. برای روسیه، بازار جدیدی برای گاز مازاد خود فراهم میکند و وابستگی آن به بازارهای اروپایی را کاهش میدهد. برای هند، یک منبع قابل اعتماد انرژی فراهم میکند و وابستگی آن به سایر تامین کنندگان را کاهش میدهد.
جامع در پایان گفت: سفر اخیر رئیسجمهور پزشکیان به روسیه و آغاز تعاملات گازی در سطح ۲ میلیارد مترمکعب در سال ابتدای مسیر مهمی است که باید با توجه به ایجاد خط لوله مستقیم از کف دریای خزر پیگیری کنیم تا بتوانیم همه گاز توافق شده را به جای وابستگی به کشوری مانند آذربایجان یا دیگر کشورها، به صورت مستقیم از مسیر دریا انتقال دهیم.
منبع: تسنیم
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 21245 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.