انقلاب و تحول در هنر چیز تازهای نیست، اما برخی فکر میکنند شاید این یکی پایان کار باشد.
جیسون ام. آلن، برنده مسابقه نمایشگاه هنر ایالت کلرادو در دسته «هنرمندان دیجیتال نوظهور»، در گفتوگو با نشریه آمریکایی نیویورک تایمز گفت: «هنر دیگر مُرده، رفیق.» اثر او که برنده این جایزه شد «Théâtre D’opéra Spatial» نام داشت که توسط میدجارنی ساخته شده بود.
میدجارنی در واقع یک سیستم هوش مصنوعی است که تنها با وارد کردن چند کلمه ساده به کاربر اجازه میدهد تا تصاویر زیادی خلق کند. مثلاً کاربر با نوشتن عبارت «فضانورد سوار بر یک اسب» میتواند تا دلش میخواهد تصویر مرتبط تولید کند.
خیلی از هنرمندان ناراحت و عصبانی هستند، اما آلن بی تفاوت است. او میگوید: «همه چیز تمام شد. هوش مصنوعی بُرد و انسانها باختند.»
آقای آلن فقط ۳۰۰ دلار در این مسابقه برنده شد، اما این خبر حساسیتهای زیادی را برانگیخت.
برخی هنرمندان نگرانند که مباد نسل جدیدی از این تولیدکننده تصاویر هوش مصنوعی شغلشان را از دستشان بگیرد و تمام آن سالهایی که صرف یادگیری هنر و مهارتشان کرده اند دود شود و به هوا برود.
آر. جی پالمر، هنرمند حوزه سینما و بازیهای ویدئویی، در توییتی که ۲۵۰۰۰ بار لایک خورد، نوشت: «این چیز میخواهد شغلمان را از ما بگیرد، این یک چیز ضدهنرمندان است.»
او در پستهای توییتری مختلف توضیح داده که چطور سیستمهای هوش مصنوعی میتوانند کار هنرمندان واقعی را تقلید کنند. در یک مورد او نشان داد که هوش مصنوعی حتی میتواند امضای هنرمندان را تقلید کند.
خروجی این سیستمهای هوش مصنوعی بسیار تاثیرگذار است، اما آنها بر مبنای خروجی مخلوقاتی که از گوشت و خون ساخته شده اند هستند- هوش مصنوعی آنها از میلیونها تصویر ساخته شده به دست انسانها آموزش دیده است.
Stable Diffusion، یک تولیدکننده عکس با هوش مصنوعی اپن سورس که به تازگی معرفی شده است، از یک فایل فشرده حاوی صد هزار گیگابایت تصویری که از اینترنت برداشته است استفاده میکند. سازنده این هوش مصنوعی، عماد مشتاق که یک دانشمند علوم کامپیوتر با سابقه فعالیت در زمینه فناوری و اقتصاد است، stable diffusion را به چشم یک موتور جستجوی سازنده و مولد میبیند.
درحالی که گوگل ایمج تصاویری را به شما نشان میدهد که از قبل وجود دارند، stable diffusion هر چیزی که میتوانید تصور کنید را به شما نشان میدهد.
هنرمندان همواره از دیگران آموختهاند و تحت تاثیرشان قرار گرفتهاند. به قول آن گفته معروف، هنرمندان بزرگ از دیگران میدزدند، اما آقای پالمر میگوید که هوش مصنوعی صرفاً جستجو و یافتن الهام در کار هنرمندان دیگر نیست. «هوش مصنوعی مستقیم از عصاره آنها میدزدد.»
هوش مصنوعی میتواند ظرف چند ثانیه یک سبک هم تولید کند: «همین الان اگر هنرمندی بخواهد سبک مرا کپی کند، ممکن است یک هفته تمرین کند تا بتواند اینکار را کند. طرف باید یک هفته هم وقت صرف تولید یک چیز کند. اما با این ماشین، در یک هفته میتوانید صدها اثر تولید کنید.».
اما آقای مشتاق میگوید که او نگران بی کار شدن هنرمندان نیست، این پروژه ابزاری است مثل نرم افزار اکسل مایکروسافت که هرگز باعث نشد حسابدارها از کار بیکار شوند.» پس جایی برای نگرانی وجود ندارد.
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 5824 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.