ژنوم پیری کشف شد. قبلا چند تا ژن پیدا شدند برای فرآیند جوانی ولی این دو ژن را که از قضا در فرایند پیری خیلی مهم هستند؛ کسی کشف نکرده بود.
هادی تبرایی دانشمند جوان مازندرانی که دکتری حرفهای دامپزشکی را از دانشگاه تهران گرفته و برای توسعه پژوهشگاه علمی به کانادا رفته است؛ در یک پژوهش علمی بزرگ توانسته است دو ژن جدید در فرآیند پیری انسان که معروف هستند به ژن/ ژن های جوانی و تنظیم کننده های اصلی در فرآیند پیری هستند را کشف کند.
ژنهای جوانی علاوه بر نقش کلیدی در فرآیند پیری (aging)مهمترین عامل بیماری های مزمن مثل سرطان و آلزایمر در انسان هستند.
تحقیقات تبرایی برای رسیدن به این کشف علمی سه سال طول کشیده است و اخیرا با اعلام رسمی این موضوع نتایج آن در نشریه علمی معتبر aging cell چاپ شد
تیم تحقیقاتی این پروژه از دانشگاه ساسکاچوآن بوده که زیر نظر این دانشمند جوان ایرانی پروژه را به پیش می بردهاند.
تبرایی درباره این دو ژن که در فرآیند جوانی انسان مهم هستند، برای اولین بار در دنیا کشف شدهاند می گوید: «ما تونستیم بفهمیم که این دو ژن در پیری زودرس موثر هستند. قبلا چند تا ژن پیدا شدند برای فرآیند جوانی ولی این دو ژن را که از قضا در فرایند پیری خیلی مهم هستند؛ کسی کشف نکرده بود »
این کشف علمی می تواند در کمک به درمان سرطان؛ جلوگیری از کارافتادگی افراد؛ عدم ابتلای به آلزایمر و درمان بیماری هایی چون پارکینسون، دیابت، بیماری های قلبی عروقی، آرتریت روماتوئید و بیماری های خودایمن موثر باشد.
آنچه کشف دانشمند جوان ایرانی را در جهان متمایز می کند محدود بودن تحقیقات در این حوزه است که در واقع او توانسته مرزهای دانش را در جهان در این حوزه توسعه ببخشد.
تلاش تبرایی همچنین می تواند رشد صنعت داروسازی کشور در جهت یافتن مولکول های دارویی که روی ژن های مربوطه اثر میگذارند و در نتیجه میتوانند در فرآیند جلوگیری از بیماری های مهم و همینطور پیری زودرس موثر باشند.
در روزهای اخیر رسانه های کانادایی از نتایج پژوهش بزرگی که این دانشمند جوان ایرانی در دانشگاه ساسکاچوان و استادش «مایکل وو» انجام داده اند گزارش های متعددی زده اند. به گفته این تیم تحقیقاتی، آنها در مطالعه خود از نوعی کرم به نام C. elegans استفاده کردند و پروسه تحقیقاتیشان حدود ۳ سال به طول انجامیده است.
تبرایی می گوید: «اگر این دو ژن خاص در کرمها را غیرفعال کنیم، باعث پیری بسیار زودرس در آنها میشود و نکته جالب اینجاست که انسانها هم این دو ژن را دارند. اطلاعات DNA کرمها حدود ۴۰ درصد شبیه انسان هاست. بر همین اساس دانشمندان علاقمندند بدانند که چگونه میتوان در این ژنها تغییرات ایجاد کرد.»
به گفته این جوان ایرانی آنها به دنبال این هستند که با استفاده از ترکیبات دارویی یا ترکیبات طبیعی بر روی فعالیت این ژنها تاثیر بگذارند. در گام بعدی این تحقیق، دانشمندان در نظر دارند تا تغییرات ژنها را بر روی حیوانات، مخصوصا حیواناتی که به انسان شبیهتر هستند (مثل موش)، بررسی کنند. اگر نتایج آزمایشات نتیجه بخش بود، میتوان انتظار داشت که بتوان آن را بر روی انسان هم امتحان کرد و باعث کند شدن روند پیری در انسانها شد.
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 7824 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.