رئیس صندوق توسعه ملی گفت:براساس تصمیم شورای اقتصاد برای افزایش تولید ۲۵۰ هزار بشکه نفت ورود کردیم و ۳ میلیارد دلار منابع صندوق درگیر این پروژه شدهاست.
مهدی غضنفری رئیس صندوق توسعه ملی در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه صندوق توسعه ملی با توجه به ماهیت آن که ماندگاری است باید منابع آن همواره حفظ شود و با تونه به حفظ سهم نسل های آینده از منابع نفت وگاز با توجه به آنکه این منابع محدود است بنابراین باید آنها حفظ شود.
وی ادامه داد: صندوق باید هرسال باید با یک نرخ بازه بزرگ تر شود و این موضوع را تمامی کشورهای دنیا آن را در دستور کار خود قرار داده اند به طوری که طبق آمارها صندوق های دنیا با نرخ ۶درصد بازدهای در حال بزرگ شدن هستند.
غضنفری بیان کرد: نباید بدون بازگشت پول ها و منابع از صندوق خرج شوند این امر با ماموریت ما سازگار نیست چراکه ما یک صندوقی هستیم که باید بزرگتر شود.
وی تاکید کرد: صندوق در هیچ یک از پروژهها از جمله نفت، گاز ، آبرسانی و … قصد بنگاهداری ندارد. اینکه صندوق توسعه ملی وارد بنگاهداری شود این اقدام را مضر می دانیم و وقتی از مشارکت حرف میزنیم منظور بنگاه داری نیست. به این معنا است که سهمی از محصول به صندوق داده شود و البته دریافت سهام را در حد صندلی در هیات مدیره آن بنگاه نمی خواهیم که این سیاست همان ابزار آی هپ است.
غضنفری اظهار کرد: توجه به سرمایه گذاری در داخل و خارج از کشور، وصول مطالبات معوق شده بود در سه سال گذشته توانستیم موفقیت چشم گیری داشته است.
وی با بیان اینکه یکی از سیاستهای ما در صندوق توسعه ابزارها بوده گفت: در طول سالهای گذشته صندوق از طریق تسهیلات وارد کسب و کار می شد و پس از ارائه تسهیلات، مطالبات وصول میشدند اما آمار نوکول در حدی بود که ابزار دیگری برای سرمایهگذاری در نظر گرفته شد که سیاست اوراق مرابحه ارزی، نوعی سپرده گذاری تحت عنوان مقید نوع یک و دو ، مفهوم ریال مانا که میخکوب به نرخ ارز روز از جمله توسعه ابزار بودند. بنابراین جعبه ابزار را برای مقابله با مشکلات توسعه دادیم.
غضنفری ادامه داد: صندوق در بخش تامین مالی در حوزه نفت و گاز و هوش مصنوعی و تجدیدناپذیر به طور مستقیم ورود داشت و اگر سود خوبی داشته باشد در آن پروژهها مشارکت خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه مشارکت در پروژهها به معنای بنگاه داری نیست، اظهار کرد:سرمایه گذاری در خارج از کشور انجام دادیم که با موفقیت هم به اجرا شدهاست.
غضنفری ادامه داد: وصول مطالبات در سال گذشته در نوع خود بینظیر بود. نرخ ارز افزایش چشمگیری داشته و قطعا مطالبات ارز را با همان روز و با نرخ ETS تسویه میکنیم . قطعا مطالبات با نرخ ارز آن روزی که وام دادهایموصول نمیشوند.
وی با بیان اینکه برای ناترازی برق در پروژه های متعدد حضور داریم، گفت: براساس تصمیم شورای اقتصاد برای افزایش تولید ۲۵۰ هزار بشکه نفت ورود کردیم و ۳ میلیارد دلار منابع صندوق درگیر این پروژه شدهاست.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 20739 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.