معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اعلام کرد: در چند روز آینده از ۹ سامانه معاونت فرهنگی و اجتماعی رونمایی میشود که این سامانهها مدیریت فعالیتهای فرهنگی و دانشجویی را آسانتر خواهند کرد.
عبدالحسین کلانتری در اجلاس رؤسای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور گفت: راهاندازی ۹ سامانه معاونت فرهنگی اجتماعی این امکان وجود خواهد داشت که ستاد وزارت علوم و مدیران دانشگاهها بتوانند به راحتی و در کمترین زمان و با دقت بالا فعالیتهای فرهنگی دانشجویی را رصد، ارزیابی، حمایت و مدیریت کنند.
احیای بخش فرهنگ در دولت سیزدهم
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم اره به اینکه در دورههای گذشته فرهنگ امری حاشیهای و غیر ضروری تلقی میشد گفت در دولت سیزدهم و با حمایتهای جدی وزیر علوم، بخش فرهنگ در وزارت علوم و دانشگاهها احیا شد.
وی افزود: اعتباری که در قانون بودجه به فعالیتهای فرهنگی دانشگاهها در دو سال اخیر اختصاص یافته است از جمله نشانههای اهمیت دادن وزیر علوم و دولت به این حوزه است.
رتبهبندی دانشگاهها پس از ۲۰ سال
کلانتری گفت: رتبههای دانشگاهها از لحاظ عملکرد فرهنگی که ۲۰ سال پیش مصوبه شده بود انجام و در هفتههای اخیر به آنها اعلام شده است که این رتبهها بر اساس اطلاعات و دادههایی حاصل شده است که توسط دانشگاهها در سامانهها ثبت شده است و اگر رتبه دانشگاهی با آنچه که انتظار می رود متفاوت است به نحوه ثبت اطلاعات در سامانه توسط کارشناسان آن دانشگاه مربوطه است.
وی تأکید کرد: با توصیههای وزیر علوم مقرر شد که فعالیتهای فرهنگی دانشجویان و برنامههای فرهنگی که دانشجویان در آنها مشارکت دارند و یا اجرای و مدیریت آن برنامه را بر عهده دارند به عنوان فرنامه تهیه و به آنان ارائه شود.
استفاده از فرصت تابستان
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم گفت دانشگاهها از فرصت تابستان برای تشکیل منظم شوراهای فرهنگی دانشگاه و برنامهریزی برای سال تحصیلی جدید استفاده کنند.
کلانتری تاکید کرد: برگزاری اردو برای فعالان فرهنگی و تشکل ها نیز در تابستان توصیه می شود.
برگزاری آیین ویژه آغاز سال تحصیلی
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم گفت: برنامههای شروع سال تحصیلی جدید برای دانشجویان نو ورود به شکل یک آیین باشکوه و متناسب با ذائقه دانشجویان و حتما قبل ازمهرماه برگزار شود و برنامه ها به گونهای باشد که خاطره خوبی در ذهن دانشجویان شکل بگیرد.
اقدامات صورت گرفته در معاونت فرهنگی و اجتماعی
کلانتری اظهار داشت: در دوره جدید آیین نامه های جدیدی برای هویت بخشی به فعالیت های فرهنگی دانشجویی تدوین و تعدادی از آییننامههای قبلی بازنگری شد، تشکیل شوراهای فرهنگی، فعالیت مجدد مناطق دهگانه فرهنگی و برگزاری رویدادهای مهمی مانند حرکت، رویش و جشنواره قرآن و عترت باعث شد دوباره بعد کرونا بخش فرهنگ در دانشگاهها احیا شود.
وی افزود: در مناسبت های مختلف، بیست توصیهنامه به معاونان فرهنگی ارسال شده است و ارتباط مستمر و منظمی بین ستاد وزارت و معاونان فرهنگی دانشگاهها ایجاد شده است.
تدوین طرح منش استادی
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم گفت: طرح منش استادی که مورد تأکید وزیر علوم است در معاونت فرهنگی تدوین شده است و در صورت تامین مالی اجرایی خواهد شد.
توصیه به رؤسای دانشگاهها
به گزارش سیناپرس به نقل از وزارت علوم، کلانتری به رؤسای دانشگاهها توصیه کرد: در ماههای آغاز تحصیلی دانشجویان نو ورود، استعداد و علایق آنان را شناسایی کنند و زمینه ثبت نام دانشجویان در کانونهای فرهنگی و هنری، انجمنهای علمی و تشکل های دانشجویی را فراهم کنند چرا که حضور بیشتر دانشجویان در نهادهای فرهنگی شناسنامه دار دانشگاه به نفع کشور است.
منبع: سیناپرس
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 8807 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.