طبق اعلام مرکز آمار، در تابستان امسال در میان اقلام گاوداری های صنعتی در کشور، کمترین تورم سالانه مربوط به شیر با ۴۷,۲ درصد و بیشترین تورم سالانه مربوط به گوساله نر زیر چهار ماه با ۱۰۸.۶ درصد بوده است.
در تابستان ۱۴۰۲ شاخص قیمت تولیدکننده بخش گاوداری های صنعتی برابر با ۱۳۳۷,۳ بوده است که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۱۴.۶ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۵۴.۹ درصد افزایش یافتهاست. همچنین میانگین شاخص چهار فصل منتهی به فصل جاری نیز نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) ۶۱.۲ درصد افزایش یافته است.
کاهش تورم فصلی
در این مدت تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش گاوداری های صنعتی نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) به ۱۴,۶ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۱۹.۶ درصد)، ۵.۰ واحد درصد کاهش دارد. در میان اقلام گاوداری صنعتی، کمترین تورم فصلی مربوط به “شیر” (۴,۳ درصد) و بیشترین آن مربوط به ” گاو تلیسه” (۴۱,۴ درصد) است.
افزایش تورم نقطه به نقطه
در فصل تابستان۱۴۰۲ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش گاوداری های صنعتی نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) به ۵۴,۹ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۴۵.۷ درصد)، ۹.۲ واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات گاوداری های صنعتی به ازای تولید قلم های خود در داخل کشور، در فصل تابستان ۱۴۰۲ نسبت به فصل تابستان سال قبل ۵۴.۹ درصد افزایش دارد. در بین اقلام گاوداری های صنعتی، کمترین تورم نقطه به نقطه مربوط به قلم “شیر” (۲۴.۳ درصد) و بیشترین آن مربوط به قلم “گوساله نر زیر چهار ماه” (۱۷۳.۱ درصد) است.
کاهش تورم سالانه
تغییرات میانگین شاخص قیمت تولیدکننده محصولات گاوداری های صنعتی در داخل کشور در چهار فصل منتهی به فصل تابستان ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ۶۱,۲ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در فصل قبل (۶۶.۵ درصد)، ۵.۳ واحد درصد کاهش نشان میدهد.
شاخص استانی
بررسی شاخص قیمت تولیدکننده محصولات گاوداریهای صنعتی کشور در تابستان ۱۴۰۲ نشان می دهد که عدد شاخص در همه استانها نسبت به فصل قبل با افزایش روبرو بوده است. بیشترین میزان افزایش مربوط به استان خوزستان با ۳۹,۵ درصد و کمترین میزان افزایش مربوط به استان گیلان با ۲.۹ درصد است.
مقایسه شاخص کل استانها در فصل جاری نسبت به فصل مشابه سال قبل نشان میدهد که بیشترین درصد تغییر مربوط به استان خوزستان با ۱۲۹,۳ درصد (افزایش) و کمترین آن مربوط به استان البرز با ۳۰.۲ درصد (افزایش) است.
منبع: ایسنا
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 11493 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.