مجری گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی میگوید؛ کشور از رگ گردن برای رسیدن به خودکفایی در تولید شکر نزدیک تر است اما ظرفیت صنایع و کارخانهها برای تولید ۲ میلیون و۲۰۰ هزار تن شکر کافی نیست.
اگر فصل برداشت نیشکر به استان خوزستان سفر کنید احتمالا ترافیک کامیونها در اتوبانهای خروجی اهواز را دیدهاید، اینها بار چغندر و نیشکر است که به کارخانههای چهار محال بختیاری، خراسان و اصفهان می روند.
پیمان حصادی، مجری گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی، می گوید؛ «طرح خودکفایی در شکر کلید خورده» است اما ظرفیت پایین و پراکنده بودن کارخانهها در خارج از استانهای تولید مشکل جدی است.
تعداد ۹ کارخانه با ظرفیت های پایین ۱.۵ و سه هزارتنی وجود دارد اما به گفته کارشناسان تعداد و ظرفیت این کارخانهها باید افزایش یابد و دو منظوره برای چغندر قند و نیشکر ایجاد شوند.
سالانه ۱.۷ میلیون تن شکر تولید میشود و با خودکفایی تنها ۵۰۰ هزار تن فاصله دارد از ۵ میلیون تن چغندر این میزان شکر تولید میشود.
صف طولانی کامیونهای چغندر قند
وزارت جهاد کشاورزی آبان ماه امسال اعلام کرد؛ «طرح کشت پاییزه چغندر قند» اجرا می شود و کشور از واردات شکر بینیاز میشود، در این طرح، چغندر قند در فصل پاییز و با مصرف آب بسیار پایین کشت میشود.
به گفته مجری گیاهان قندی، امسال به متقاضیان ۵۰ هزار هکتار کشت چغندر قند در استان خوزستان به دلیل فراهم نبودن بستر صنایع، اجازه کشت داده نشد. سالانه ۶۰۰ میلیون دلار برای واردات شکر از کشور خارج می شود.
منبع: فارس
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 12467 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.