با وجود سرعت گرفتن ساخت و سازها در کشورمان، اما متاسفانه استاندارد تولید در همه بخشها رعایت نشده و این سوال وجود دارد که چرا کانون ها و انجمن های بتن در اعمال استاندارد بر زیرمجموعه های خود کوتاهی کرده اند؟
بتن مهمترین مواد زیرساختی مسکن سازی است؛ در دهه اخیر و سالهای گذشته استفاده از بتن در امر خانه سازی توسعه پیدا کرده است؛ اما آیا بتن مورد استفاده در ساخت مسکن استاندارد است؟
این را هم باید دانست که صنعت سیمان بشدت آلودگی محیط زیست را به دنبال دارد و برای تولید آن انرژی زیادی مصرف میشود که این دو عامل خلاف اهداف توسعه پایدار به شمار میرود چرا که توسعه پایدار به معنای تولید با کمترین آلودگی و کمترین مصرف انرژی است.
آن طور که رئیس اسبق انجمن بتن گفته گسترش تولید سیمان آمیخته، اجرای طرح مخلوط بتن در کارگاهها و افزایش دوام بتن را از جمله راهکارهای مقابله با چالشهای فراروی این بخش است، اما بحث نظارت و کنترل کیفیت بتن در کشور متاسفانه بسیار ضعیف است.
حال این سوال مطرح است که چرا انجمن بتن نظارت لازم را بر واحدهای زیرمجموعه و تولید اعمال نکرده و یا اگر هم نظارتی هست چرا ضعیف است؟
بالاترین نظر کارشناسی را درباره بتن رئیس سابق مرکز تحقیقات بتن بیان کرده است؛ او گفته دانش بتن در ایران با دانش بتن در آمریکا ساعتی تفاوت دارد چرا که ما در دانش این پروژه هیچ تفاوتی با کشورهای خارجی نداریم و مشکل ما در اجرای این طرحها تنها بحث نیروی انسانی و تکنسین است، چرا که ما نیروی انسانی کارآزموده و کار بلد تربیت نکردهایم.
مصطفی احمدوند تصریح کرد: با وجود آنکه استانداردهای به روزی در این حوزه نوشته شده، اما در حوزه نیروی انسانی و همچنین نظارت و بازرسی با مشکلات بسیار زیادی در این بخش روبهرو هستیم.
وی یادآور شد: ۴۸ استاندارد در این بخش وجود دارد که زیر ۵۰ درصد از این میزان رعایت میشود و این به دلیل آن است که متاسفانه در حوزه نظارت و تربیت نیروی انسانی و همچنین وجود ماشین آلات با مشکلات بسیار زیادی روبهرو هستیم.
رئیس مرکز تحقیقات بتن با بیان اینکه برای اولین بار تفاهم نامه با سازمان استاندارد استان تهران برای نظارت از کارخانههای بتن در استان تهران منعقد کردهایم، افزود: در صورتی که تخلف و یا مشکلی در این کارخانجات مشاهده کنیم به سرعت رسیدگی و کارخانه متخلف را پلمب خواهیم کرد.
دبیر کانون سراسری انجمنهای صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان بتن گفت: مبلغ فروش بتن آماده در سطح کشور ۲ هزار همت است.
کریمی به وضعیت نامناسب تولید بتن آماده در کشور اشاره کرد و گفت: بتن غیراستاندارد عمر مفید ساختمانها که بایستی حداقل ۲۰۰ سال باشد را به زیر ۳۰ سال کاهش داده است.
رحمتی، رییس کمیته فنی کانون با بیان اینکه آزمایشات شیمیایی و فیزیکی سیمان، طبق استانداردی که به شکل سنتی در ایران مرسوم است، به تنهایی نشاندهنده عملکرد واقعی سیمان در بتن نیست، گفت: متأسفانه در استانها و شهرستانها از ماشین آلات نامناسب در تولید بتن استفاده می شود.
این سوال مطرح است که چرا انجمن و کانون بتن از اعمال نظارت و استانداردهای لازم بر تولید غافل هستند؟
منبع: برنا
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 16139 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.