مدیرکل دفتر کنترل سیلاب سازمان جنگلها گفت: اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در برنامه هفتم نیازمند ۲۰۳ همت اعتبار است.
حمید نوری گفت: بنابر ماده ۳۸ برنامه هفتم در کنار اجرای ۲۰ میلیون هکتار آبخیزداری و آبخوانداری، ۲۰ میلیون هکتار توسعه مراتع، کاهش ۲۰ درصدی فرسایش و ۲۰ درصدی کانونهای گرد و غبار و افزایش ۲۰ درصدی ضریب پوشش گیاهی از مهمترین تکالیف برنامه برای توجه به آب سبز و ایجاد تعادل بین آب سبز و آب آبی به منظور مقابله با تغییر اقلیم، مقابله با تخریب سرزمین و بیابانزایی و ارتقای تنوع زیستی است.
به گفته او، اجرای اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری در مدیریت پایدار سرزمین دارای چتر قوانین و اسناد بالادستی ملی در قانون حفاظت خاک، سند امنیت دانش بنیان غذایی کشور، سند سازگاری با کم آبی، قانون مدیریت بحران کشور و آمایش سرزمین و نیز الزامات و توصیههای مبتکرانه کنوانسیونهای زیست محیطی است.
نوری با بیان اینکه تعیین میزان اثر بخشی اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری به طور ویژه در ۹۰ حوزه آبخیز مطالعه شده است، افزود: با وجود پیامدهای تغییر اقلیم و اثرات آن بر مدیریت روان آب و نفوذ و کاهش صحت برخی پیش بینی مدلهای بارش و روان آب به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک دنیا و به صورت ویژه شمال آفریقا و خاورمیانه، به طور میانگین هر هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوانداری بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ متر مکعب نفوذ سطحی و زیرزمینی و استحصال آب را به همراه دارد.
مدیر کل آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع ادامه داد: اثر بخشی اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در کنار تقویت پوشش گیاهی، به طور متوسط کاهش ۵ تا ۹ تن فرسایش خاک به همراه دارد، چنانچه همراه با اقدامات سلامت محور مدیریتی، جامع نگری و هم افزایی در برنامههای سایر دستگاها باشد قطعا شرایط بهتری را در حوزههای آبخیز فراهم میکند.
او با اشاره به دستاوردهای مدیریت یکپارچه و جامع در حوزههای آبخیز افزود: کاهش تخریب سرزمین و ارتقای سلامت حوزههای آبخیز، ارتقای تاب آوری اکولوژیک و اقتصادی اجتماعی جوامع محلی، افزایش دانش و آگاهیهای عمومی در خصوص حکمرانی منابع طبیعی برای کاهش، مخاطرات محیطی و مدیریت ریسک، تقویت دانش، تجهیزات، ابزار های اندازه گیری و پایش مناسب و مدلهای هوشمند برای اجرای پایدار مدیریت حوزههای آبخیز بر اساس شناسایی پیشرانها و پایش مداوم معیارها و شاخصهای سلامت و امنیت بوم سازگان و در نهایت ارائه رهیافتها و فناوریهای کارامد، مبتکرانه و خلاقانه برای مدیریت مشارکتی، عادلانه، سازگار و پایدار سرزمین برای دستیابی به رفاه عمومی روستانشینان، عشایر و جوامع محلی باشد.
نوری با بیان اینکه اجرای برنامه آبخیزداری در برنامه هفتم ۲۰۳ همت اعتبار نیاز دارد، گفت: امسال برای اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری ۱.۴ همت مصوب شده، بدیهی است نیازمند توجه و برنامه ریزی جدی در قالب هم افزایی دستگاههای مختلف است و این سازمان به تهایی نمیتواند این ماموریت مهم را راهبری و اقدام نماید.
این مقام مسئول گفت: توجه به ساختار نهادی و قانونی در کنار اعتبارات مورد نیاز برای تسهیل در اجرای برنامهها و تصویب لایحه آبخیزداری و آبخوانداری که دارای روح مدیریت جامع و یکپارچه حوزههای آبخیز کشور با مشارکت همه ذی نفعان و مردم است میتواند شرایط مناسبی برای این مهم و مدیریت تطبیقی فراهم کند.
خبرنگار: آزاده محبی
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 18604 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.