با بررسی دادههای موجود، رابطه جالبی بین قیمت بنزین و میزان مصرف آن مشاهده میشود.
افزایش تدریجی مصرف: از سال ۱۳۶۱ تا ۱۳۸۵، علیرغم افزایش تدریجی قیمت بنزین، مصرف آن به طور مداوم افزایش یافته است. این افزایش میتواند به دلیل رشد جمعیت، افزایش تعداد خودروها و رشد اقتصادی باشد.
تأثیر افزایش قیمت شدید: در سال ۱۳۸۶، با افزایش قیمت بنزین از ۸۰۰ ریال به ۱۰۰۰ ریال، مصرف به طور محسوس کاهش یافته و از ۷۳.۶ به ۶۴.۴ میلیون لیتر در روز رسید.
اثر سهمیهبندی: از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۳، با اجرای طرح سهمیهبندی و افزایش قیمت به ۴۰۰۰ ریال، مصرف نسبتاً ثابت مانده و حتی کمی کاهش یافته است.
افزایش مجدد مصرف: از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷، علیرغم افزایش قیمت به ۷۰۰۰ و سپس ۱۰۰۰۰ ریال، مصرف مجدداً روند صعودی به خود گرفت.
تأثیر افزایش شدید قیمت در سال ۱۳۹۸: با افزایش ناگهانی قیمت به ۱۵۰۰۰ ریال، مصرف به طور قابل توجهی کاهش یافت و از ۸۹.۱ به ۶۸ میلیون لیتر در روز رسید.
بازگشت به روند صعودی: پس از شوک اولیه افزایش قیمت، مصرف دوباره روند صعودی خود را آغاز کرد و در سالهای بعد افزایش یافت.
در نهایت، میتوان گفت که افزایشهای تدریجی قیمت تأثیر چندانی بر کاهش مصرف نداشتهاند، اما افزایشهای شدید و ناگهانی قیمت باعث کاهش موقتی در مصرف شدهاند. با این حال، عواملی مانند رشد جمعیت و افزایش تعداد خودروها نیز نقش مهمی در میزان مصرف بنزین دارند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 20130 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.