رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری با اشاره به همکاری با انجمن سمپاد برای توانمندسازی و جذب نخبگان این حوزه اظهار داشت: دو ساختمان را که از ۲۷ سال قبل نیمهکاره بود، تکمیل کردیم تا شرکتهای دانشبنیان در این بناها مستقر شده و از توانایی نخبگان این حوزه برای حل مشکلات کشور کمک بگیرند.
جذب نخبگان از راه تلاش برای مشارکت آنها در روند توسعه، تصمیمگیری و تصمیمسازی کشور از مدتها قبل در سخنان همه مسئولان بهویژه مقام معظم رهبری بیان و بارها تکرار شده است. ایشان در سال ۱۳۹۷ در دیدار با نخبگان و استعدادهای برتر علمی اظهار داشتند: «… باید کار کنید؛ کار کنید تا بتوانید نخبه را شناسایی کنید، نخبه را جذب کنید، نخبه را هدایت کنید، نخبه را سازماندهی کنید، سخن نخبه را بشنوید».
پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری در همین راستا از مدتی قبل در راستای ترویج علم و فناوری زیستی و برای توانمندسازی استعدادهای درخشان برنامههای مختلفی را برای شماری از اعضای انجمن مردمنهاد سمپاد برگزار کرد.
این برنامهها شامل کارگاه آشنایی با گیاهان تراریخت و ایمنی زیستی، بازید علمی و نشست های توانمندسازی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، سخنرانیها، دورههای آموزشی برخط و چهار کارگاه حضوری مهندسی ژنتیک و گیاهان تراریخت و ایمنی زیستی، الکتروفورز (عملی) و حیوانات دستورزیشده ژنتیکی بود.
دکتر جواد محمدی در مورد کیفیت این جلسات و آموزشها همچنین نتایج آنها اظهار داشت: در راستای شناسایی، جذب و توانمندسازی نخبگان و مدالآوران المپیادی کشور در حوزه زیستفناوری شروع به همکاری با انجمن سمپاد به عنوان یک انجمن مردمنهاد کردیم.
جذب بیش از هزار و ۳۰۰ دانشآموخته
وی ادامه داد: در این روند بیش از ۳۰ نفر از برگزیدگان المپیادهای جهانی و کشوری را که دانشجو و دانشآموز بودند، به پژوهشگاه دعوت و اولویتهای خود را به آنها ارائه کردیم. در این راستا جلساتی نظری و عملی برای توانمندسازی آنها گذاشتیم تا آنها را برای فعالیت در حوزههای مرتبط با علاقهمندی آنها و اولویتهای پژوهشگاه مهیا کنیم.
استاد دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران افزود: پژوهشگاه از طرف دیگر برای اشتغال این افراد دغدغه دارد. مجموعه سیناژن اخیرا دراین پژوهشگاه سرمایهگذاری کرده و در نظر است نزدیک به هزار و ۳۰۰ نفر از فارغ التحصیلان دانشگاهی در رشتههای مرتبط با زیستفناوری را در مجموعه جدید خود در پژوهشگاه مشغول به کار کنیم. همچنین جذب اعضای انجمن سمپاد هم در رایزنیهای ما با مجموعه سیناژن مد نظر بوده است.
مراکز آموزش عالی باید بدانند شناسایی، جذب و توانمندسازی و رقابتپذیری نخبگان امکانپذیر و برای ارتقای کشور مفید است. اما در این روند اولویتهای کشور را باید در نظر داشته باشیم. وقتی در راستای اولویتها و نیازهای کشور از این افراد کمک بگیریم، هم استعداد آنها شکوفا میشود وهم میتوانند در حل مسائل کشور قدم بردارند.
استقرار بیش از ۳۰ شرکت دانشبنیان
محمدی در مورد توسعه بناهای پژوهشگاه اظهار داشت: از مهر ماه گذشته تکمیل ساختمانهایی را که از ۲۷ سال قبل نیمهکاره بود، آغاز کردیم و مرحله اول این بناها که حدود دو هزار متر است تا پایان اردیبهشت جاری آماده بهره برداری است و تحویل شرکتهای دانشبنیان حوزه زیستفناوری میشود.
رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری توضیح داد: دو ساختمان نزدیک به ۱۵ هزار متر بنا دارد که شامل فضاهای اداری، آزمایشگاهی و تولیدی است و دفتر، بازاریابی و آزمایشگاه برای شرکتهای دانشبنیان فعال در زمینه زیستفناوری را تامین میکند.
وی افزود: همچنین برنامهریزی کردهایم که چند شتابدهنده تخصصی هم مستقر شوند که برای توانمندسازی شرکتهای دانشبنیان فعالیت دهند. اکنون بیش از ۳۰ شرکت دانشبنیان فعال در زمینه زیستفناوری پزشکی، دام و طیور و گیاهی برای استقرار در این بناها درخواست دادهاند.
هدف ما این است که شرکتهای دانشبنیان سریعتر مستقر شوند و نخبگان و دارندگان مدال المپیادهای جهانی و کشوری معرفی شده به پژوهشگاه بتوانند جذب این شرکتهای دانشبنیان شوند و از مهاجرت آنها جلوگیری شود.
وی افزود: در هر حوزهای که جذب شوند به شکل تخصصی و با آموزش های تخصصی روشهای جدید آنها را توانمند میکنیم تا در همان شرکت جذب شوند و در حوزهای که علاقه دارند، بدرخشند.
رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری تاکید کرد: به این شکل هم تولید دانشبنیان و هم جذب نخبگان محقق میشود.
پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری مهمترین مرکز تحقیقاتی زیر نظر وزارت علوم و فعال در زمینه مهندسی ژنتیک و زیستفناوری به عنوان یک موسسه پژوهشی و برای انجام تحقیقات علمیصنعتی و بهویژه کاربردی، بر اساس مصوبه شورای گسترش آموزش عالی در سال ۶۶ تاسیس شد تا جهت نیل به اهدافی همچون تحقیقات در زمینه های مختلف علوم زیستی، پزشکی، کشاورزی، دارویی و زیستفناوری گام بردارد و آموزش و تربیت متخصصان و محققان دانشگاه های کشور را به عهده گیرد.
این پژوهشگاه از سه پژوهشکده زیست فناوری کشاورزی، زیست فناوری پزشکی و زیست فناوری صنعت و محیط زیست تشکیل شده است که هر کدام از این پژوهشکده ها نیز دارای سه گروه پژوهشی هستند. گروه ها نیز اولویت های خاص خود را بر مبنای تخصص، امکانات و نیازهای جامعه تعریف می کنند.
منبع خبر «الهه زین الدین» است و روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 6011 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روزنامه اقتصادی اجتماعی رویداد صنعتی در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.